27 min från stress till mindfulness

Efter jobbet igår snörade jag på mig löparskorna för att göra mitt sista 27-minuters rehabpass. Huvudet snurrade, mycket och intensivt på jobbet just nu. Lite tjockare tröja under löparjackan, bara 3-4 grader ute. Kall luft i lungorna, mörkt i skogen.

Näst intill första halvan av spåret är uppförsbacke, det blir brantare och brantare ju längre upp jag kommer. Ensam i skogen, snabba andetag, starka ben. Jag har bara tränat på platt mark innan, riktigt ovan vid kuperat.

Det brinner i lungorna och benen vill inte riktigt, men huvudet vinner (huvudet vinner nästan alltid, tack för det!). Sen planar det ut, blir nerförsbacke mot en sjö där ljusen blänker i vattenytan. Benen behöver inte kämpa lika mycket, andningen blir lugnare. Vackert i skogen, helt själv och hör bara prasslet från reflexvästen. Stegen blir starkare, tankarna lugnare. Någonstans mitt i skogen släpper det, varje steg blir lättare.

När jag kommer fram till bilen igen är stressen borta, kroppen trött och huvudet nöjt. Det var inget snabbt pass, inget långt pass. Men det var det perfekta passet för mig igår.

IMG_5572motljus löpare kväll

Sorry för de dåliga bilderna, men jag har inte riktigt kondition nog att springa runt med en systemkamera så mobilen fick duga…!

Huvudstående, fredag & träningsvärk

Ni vet den där sköna känslan av träningsvärk och en trött kropp? Just nu har jag riktigt skön träningsvärk i nacken efter yogan i onsdags, har aldrig testat huvudstående tidigare men det gick riktigt bra – med lite hjälp för det är ju inte skitenkelt att stå på huvudet och hålla balansen…!

Att följa träningsplaneringen för veckan går sådär, har missat ett gympass och ett yogapass. Men vad gör det, det kommer ju nya veckor? Blir mer kanske mer träning i helgen istället? Vad är dina planer för helgen?

 

4 Comments

 1. Vad bra du skriver. Inte ofta jag träffar på en blogg där det är riktig svenska… Träning är verkligen bland det bästa för att få väck stress och jobbtankar för mig.

  • Emmi
   explorista Reply

   Tack, vad snäll du är! :) Visst är det så, riktigt skönt sätt att rensa huvudet. Ridning ger samma effekt för mig också, totalt fokus på hästarna och vara ute i naturen.

 2. De där passen är så sköna! Kravlöst och återhämtande trots den fysiska ansträngningen.

  • Emmi
   explorista Reply

   Precis så, inga tankar utan bara kroppen som får jobba sig nöjd.

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.