Soluppgång över Mount Everest. Yes, toppen som skär solens strålar i ljus och skugga är Mount Everest. Så vackert, även om jag höll på att frysa fingrarna av mig för att ta bilden utan handskar.

Är det inte bästa känslan, att veta att du har tre veckors semester och tillräckligt med sparade pengar för att kunna göra en härliga äventyrsresa?

Drömma med Vagabond i en fåtölj, låta tankarna vandra iväg till platser långt, långt borta? Läsa Outside, fundera över alla häftiga äventyrsresor som finns att göra. Titta på världskartan, vad hinner vi med på tre veckor? Hur långt är det mellan NY & Sydamerika? Jag älskar det, planeringen, möjligheterna och förväntningarna! I vinter blir det äventyrsresa igen, så som de senaste vintrarna – underbart!

Thailand, Malaysia, Borneo & Mount Kinabalu 4095 m.ö.h

mount kinabalu sunset

Första 3-veckors-resan gick till Thailand, Malaysia och Borneo. Vi bodde på stranden med sol och bad på Koh Samet, gick vilse i Bangkok & Kuala lumpur, var med orangutanger ute i Bornes regnskog, fick se utrotningshotade havssköldpaddor kläckas och lägga ägg och kämpade oss upp på 4095 m höga Mount Kinabalu. (Även om jag, efter att ha tagit 1600 höjdmeter på 4,5 timmar med 39 graders feber, mest såg ut som en zombie och bröt vid 3 300 m, men det är en annan historia.)

Sydamerika & NY

Rio de Janeiro

Andra resan fick knäna bestämma lite och de var inte sugna på tuffa äventyr. Istället blev det blev cityhäng i Buenos Aires, ridning på Pampas i Argentina, vackra photo moments vid Iguazu-fallen, häftigt sightseeande i Rio de Janeiro, soft häng & kajakande på Ilha Grande och till sist shopping och kompishäng i New York.

Nepal

nepal berg

I våras var vi i Nepal. Vackra, vänliga Nepal. Besök i leopardernas och tigrarnas Chitwan, nationalparken i södra Nepal där vi stod 15 meter ifrån vilda noshörningar och hoppades att inte de skulle ta illa upp av besöket.

Lärde oss om buddhism & hinduism, blev välsignade av tre heliga män (lama) och fick besöka Bodanath, världens största buddhistiska stupa.

Och framförallt, huvudsyftet med resan, vi vandrade en underbart vacker väg längs berg och dalar till Everest base camp på 5364 m.ö.h.

Så, vart ska vi ta vägen i vinter, vilka äventyr väntar härnäst? Vad har du för planer?

 

7 Comments

  • Emmi
   explorista Reply

   Ja, det är underbart! Och det är verkligen superkul att planera resa, all förväntan!

  • Emmi
   explorista Reply

   Tack, jag älskar ju att fota! :) Det är Rio de Janeiro på natten, grymt vackert!

 1. Pingback: Utefrukost, bucket list & måndagspepp! - Explorista

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.