Tiden springer iväg när man är på resande fot och det var över en vecka sedan vi lämnade Vietnam. Jag vet inte vad jag ska säga om Vietnam…intensivt, färgglatt, grönt?

Det skiljer sig mycket från norr till söder och jag upplever den södra delen trevligare med mindre intensiv trafik och det känns lugnare på något sätt. Vår resplan sträckte si från Hanoi och Halong bay till bohemiska Hoi An, vidare till strandstaden Nha Trang och därifrån till kitesurfmeckat Mui Ne innan vi avslutade med en dag i Saigon eller Ho Chi Minh City som staden egentligen heter.

Jag upplevde den yngre generationen som trevligare, mer utåtriktad och vänligare medan de äldre gärna såg lite snett på oss utlänningar, vilket kanske inte är så konstigt i och med landets hemska historia med Vietnamkriget. I städerna finns det massor av mysiga caféer, nya restauranger poppar upp och det byggs en hel del – det känns som landet är på frammarsch och det är nog också det rikaste landet om man jämför med grannarna Kambodja och Laos. Det känns relativt modernt, städerna är städade och i Hanoi stängde de varje helg av vägarna inne i centrala staden för att bjuda invånarna på stora ytor för spel, umgänge och kvällsaktiviteter.

hanoi försäljare i hanoi trädgårdsarbetare vietnam pojke och pappa vietnam par i hanoi vid sjön vietnamesisk kvinna med hatt dragkamp vietnam hoi an båtar hoi an kommunistiska flaggor hanoi kalaha gatuspel hanoi skylt pineapple juice i ananas bahn mi-stånd ungt par hanoi hoi an ö i hanois sjö mat på gatan båtman vietnam

4 Comments

    • Emmi

      Skoj att ni gillar, själv känner jag att bloggen är lite tråkig för tillfället…men det blir ändring när jag kommer hem, din nystart gav massa pepp!

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.