Chokladcupcakes med blå vaniljfrosting & godisgömma

Nu är det snart helg, så skönt! Helg för mig betyder just nu mysmiddag med sambo, bakning, långmiddag med brorsan & Sanna, en massa grävande i trädgården, lite träning om tid & lust finns, godfrukost, meditation och inköp av virke för soldäcksbygge.

Vad ska du göra i helgen? Om ni är baksugna så är dessa chokladcupcakes med blå vaniljfrosting och godisgömma väldigt goda och snygga att bjuda på. Lycka till!

Och yes – jag är en sucker för bakning, choklad och sötsaker. Och för träning, äventyr och resor. En lagom blanding av allt är bäst och om du är nyfiken så har jag listat 7 saker som får mig att må bra. What about you, vad behöver du för att må bra och få balans i tillvaron?

Chokladcupcakes med blå vaniljfrosting & godisgömma

vårig cupcake med blommor

Ingredienser

Chokladcupcakes (med vetemjöl eller glutenfria cupcakes)
  • 150 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st citron, skalet
  • 3 dl vetemjöl (Går bra att byta ut mot Finax glutenfri mjölmix, samma mängd).
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao av god kvalitet
  • 1 nypa salt
Vaniljfrosting – bra att spritsa
  • 150 g Philadelphiaost
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 dl grädde
  • 1-2 tsk vaniljsocker (smaka av!)
  • Blå karamellfärg
  • En påse M&M eller annat smågodis
  • Strössel, sugarpasteblommor eller annan dekor

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
  • Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  • Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
  • Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
  • När muffinsen har kallnat något, skär ut hål i mitten av muffinsen med en kniv.
  • Fyll hålen med M&M. Annat smågodis funkar också, men det är bäst med små bitar.

 

  • Vispa florsocker med Philadelphiaosten och karamellfärgen.
  • Häll på grädde lite i taget och vispa till lagom konsistens. Vispa inte för länge, då tappar frostingen lätt den fasta konsistensen!
  • Vispa i vanilj eller annat torr smaksaks till sist, smaka av efter hand.
  • Spritsa över cupcakesen så att godisgömman inte syns och dekorera med strössel. Här har jag använt två varianter av strössel och gjort små blommor med sugarpaste. Äts bäst med sked!

Och du, om du inte fastnade för det här så hittar du fler goda recept här!

cupcake med M&M
vårcupcake med blommor blå cupcake

6 comments

  1. Så himla vackra bakverk. Skulle ha svårt att sätta tänderna i en på grund av för fin :)) Eller kanske inte ändå…

    1. Åhh, jag har faktiskt inte testat…? Kanske inte är så bra för godiset, men man kan ju frysa muffinsen antar jag och sedan lägga godis & frosting när man tar fram dem?

Write a response

Leave a Reply to Emmi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close