Enklare bröd får man nog leta efter, perfekt att slänga ihop innan träningspasset för att sedan ha nybakat bröd när man är klar! Det tar ca 5-10 minuter att röra ihop och sedan ska det gräddas ca 1,5 timme.

Ingredienserna går att variera, lägg i det du tycker är gott så som fruktbitar eller nötter. Med tanke på att brödet innehåller bikarbonat behöver det inte jäsa, därav är det väldigt smidigt att göra.

Filmjölksbröd

Ingredienser
  • 6,5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 l filmjölk
Tillagning

1. Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
2. Häll degen i två bakplåtspappers-klädda, avlånga formar, ca 1 1/2 liter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler.

Jag har en varmluftsugn och gräddar 1 h 20 min mitt i ugnen för perfekt konstistens. Receptet har jag hittat för länge sen i Allt om Mat.

Filmjölksbröd

Happy baking!

1 Comment

  1. Pingback: Filmjölksbröd, drömlistor och fantastiska bilder - ExploristaExplorista

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.