healthstories, Mindfulness

Mindfulnessappen

12 January, 2016

Mindfulness. Att bara vara där man är, att inte fundera över gårdagens händelser eller vad som händer i morgon. Sara skrev ett inlägg om att mindfulnessa lite mer aktivt nu i januari och göra något passande varje helt och det passar mig utmärkt! Jag jobbar med mindfulness i princip varje dag – vissa dagar mindre, andra dagar mer. Även om det inte är långa meditationssessioner så finns det ändå där.

Ett par långa andetag i kassan på supermarketen, istället för att tjura ihop över att kön är lång. Eller känna vattnet mot kroppen när jag springer i regnet, istället för att fundera över vad jag ska göra sen.

buddhastaty regn

För ett par dagar sen laddade jag ner Mindfulnessappen, just för att jag vill vara lite mer aktiv med meditation och mindfulness. Den kostade 15 kr, men verkar helt klart vara värd sina pengar. Guidade meditationer och tysta meditationer från 3 till 30 minuter, möjlighet att göra egna meditationer, påminnelser i vardagen och statistik. Nu har jag börjat köra med appen minst 5 minuter om dagen och försöker tänka mindfulness mer även när jag gör andra saker. I liften, när jag äter, när jag läser. Att bara göra just det och njuta av stunden.

Jag är en driven person, som alltid har nya idéer, planer och tankar i huvudet. Mindfulness är min motpart, en av de saker som tar ner mig på jorden och ser till att det inte blir för mycket. Det jag gillar är just kravlösheten, inget är för lite och inget är för mycket. 10 andetag på kontoret, 5 minuter att inte tänka på något när jag sitter i liften eller 30 minuters meditation på kvällen – allt är bra!

Använder du någon mindfulnessapp, gillar du mindfulness och hur gör du? Tipsa gärna!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Clara Edvinsson 12 January, 2016 at 10:55

  Det brukar jag faktiskt också göra i liften, för där är du verkligen just Där!

  • Explorista
   Reply Explorista 14 January, 2016 at 17:11

   Ja, man har ju sina minuter och kommer ändå inte därifrån snabbare på annat sätt. Samma som i kassan på ICA!

 • Reply Reach Your Goal 13 January, 2016 at 07:40

  Jag brukar använda en avslappnings app om jag är uppe i varv innan jag ska sova, men ingen mindfulness på så vis. Det enda är att jag brukar ta av mig lurarna ibland under promenader och bara njuta av naturen och nuet och lyssna till naturens ljud istället för musik eller ljudböcker.

  • Explorista
   Reply Explorista 14 January, 2016 at 17:13

   Fast det är ju mindfulness det med! Meditation är ju bara en del av mindfulness, den egentliga mindfulnessen är ju i vardagen om man lyckas njuta av varje stund där utan redskap.

 • Reply Victoria 14 January, 2016 at 18:12

  Jag är väldigt sugen på att börja med mindfulness. Behöver verkligen lära mig att leva i nuet.

  • Explorista
   Reply Explorista 17 January, 2016 at 16:24

   Ja, man kan ju börja med ett fåtal minuter om dagen och ta det därifrån. Behöver ju inte vara så speciellt!

 • Reply Cecilia 15 January, 2016 at 05:03

  Det där med ta några djupa andetag i kön ska jag börja göra, bra förslag!!

  • Explorista
   Reply Explorista 17 January, 2016 at 16:25

   Ja, det är enkelt och man slipper bli irriterad.

  Leave a Reply