Underbart goda cakepops – har ni testat?

När vi hade fest här sist bjöd vi på cakepops, mest för att de är roliga att göra och ser festliga ut. Men de tog nog priset för bästa kakan, riktigt goda och populära och gick åt fort!

Det finns ju säkert hur många recept på cakepops som helst, men detta var det jag använde. Lätta att göra, ingen form behövs. Grundsmeten görs på sockerkaksdeg, antingen så köper du en sockerkaka eller så bakar du en egen som jag gjorde.

cakepopscakepops

Cakepops

Cakepops ingredienser (ca 30 st små, 20 st lite större)
  • 175 g sockerkaka (Se recept nedan, som räcker till två satser cakepops.)
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 75 g Philiadelphiaost
  • Candy melt (finns på t.ex. Panduro i olika färger) eller choklad
  • Dekorering som t.ex. strössel eller hackade nötter
  • Pinnar – t.ex. klubbpinnar, papperssugrör, grillpinnar (i nödfall, lätt att de penetrerar bollarna som ramlar ner)
  • Oasisblock att ställa dem på (går också bra att sticka ner i skålar med t.ex. socker)
Gör så här
  • Vispa eller rör ihop smöret med Philadelphiaosten.
  • Smula ner sockerkakan tillsammans med blandningen, om du vill ha färgade cakepops så häll i ätbar karamellfärg.
  • Rulla små bollar. Jag gillar när de är lite mindre, då stannar de lättare på pinnen och är lättare att hantera. Om du gör dem små, sikta på 30 st, annars 20 st om du vill ha dem lite större. Ställ in i kylen på en tallrik i ca 30-60 min så att bollarna stelnar.
  • Ta ut ur kylen och stick i pinnar, ställ in i kylen en kort stund till så att pinnarna stelnar fast, 5 min brukar räcka.
  • Ta fram ett Oasisblock att ställa pinnarna i. Går också bra att använda t.ex. socker i skålar, bara innehållet kan hålla pinnarna raka utan att välta.
  • Smält candymelt eller choklad i vattenbad, skålen ska inte nudda det sjudande vattnet under. Blir det för varmt blir det hårt och grynigt, så ta det lugnt! (Här har jag använt lila candymelt på de rosa/lila och vit choklad på de grön/vita).
  • Doppa bollarna, häll på strössel innan det stelnar och ställ dem på ett Oasisblock/i sockret för att stelna.

cakepops

Sockerkaka

Ingredienser
  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 stora ägg
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
Gör så här
  • Värm ugnen till 175 grader och smöra en form. Om du täcker botten med bakplåtspapper blir kakan lättare att få ur.
  • Blanda alla ingredienserna i en skål.
  • Häll smeten i kakformen och grädda i ca 25-30 min (stick en tandpetere i när kakan är klar, om den inte blir kladdig är den färdig) och låt sedan svalna.

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close