Jag ska springa mitt första lopp ever, Tjejmilen 21 k – ihop med Runner’s world & Challenge21k!

Ett par dagar innan jul damp det ner ett mail som berättade att jag, tillsammans med 20 andra tjejer, har blivit uttagen till Challenge21k. Så himla kul- Challenge21k innebär att vi får skräddarsydd coaching och personligt träningsprogram med löpcoachen Lisa Beskow, träningsdagar, startplats, utrustning m.m.

explorista efter träning

Tjejmilen 21k är alltså gamla Women’s Health Half Marathon – samma sträcka och bana men nytt namn. Loppet går av stapeln den 21 april vilket ger mig ungefär 14 veckor att träna mig från lugna 5 km som jag gör idag till 21km, helt klart en utmaning för någon som inte är löparfantast och som aldrig tidigare har sprungit ett lopp.

Programmet får vi troligen först se under nästa vecka, men jag räknar med att lägga till en hel del styrketräning om det inte är medräknat, just för att inte dra upp min gamla knäskada igen.

Den 15 januari börjar vi, följ med på bergochdalbanan (ohh yes, jag lovar toppar & dalar…!) till 21 km på Insta stories @explorista_se & kolla in alla utmanarna under #challenge21k. Wish me luck & skicka gärna lite pepp när ni ser att det behövs!

Ska du springa Tjejmilen 21k?

9 Comments

  1. Pingback: Träning & hälsa 2018 - Explorista

  2. Vad roligt! Kul att ha ett vårprojekt! Lycka till! Kanske ska ta och bocka av den där halvmaran själv en vacker dag! 🙂

  3. Va kul! Det kommer du klara galant! Jag vill höra allt om programmet, behöver lite inspiration här på ön. Kram!

    • Emmi

      Ja, jag hoppas det! Aldrig sprungit så långt innan, men what could possibly go wrong?! ;) Kram!

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.