Gone kitesurfing…

Lära sig kitesurfa

I juli spenderade vi tre dagar med att vänta på vind, vänta på vind och vänta lite mer på vind. Och så lärde vi oss hur man, i teorin, kitesurfar genom en kurs hos surfskolan.nu.

Och efter mycket väntande, stå-upp-paddlande och solande så fick vi till sist ett par kvällstimmar med lätt vind. På med våtdräkt, sele och ut i vattnet för första vattenpassen på kitesurfkursen. Det blev en fantastisk kväll, med 25-30 grader i luften, 23-24 grader i havet och en underbar solnedgång. Första metrarna på brädan, vilken känsla! :D Sedan var helgen och kitekursen slut och vårt sista vattenpass som vi hade planerat hanns inte med, utan det får vi ta vid ett annat tillfälle.

Köpa kitesurfutrustning

Sen fylldes sommaren med andra äventyr och hösten kom. Och med hösten kom Surfers Paradises demoutförsäljning. Vi hade väl pratat lite lätt om att köpa utrustning, kanske en tillsammans att börja med? Ett par timmar senare kom vi därifrån med varsin kite och bräda, och efter lite kompletterande äger vi nu varsin utrustning. So, let´s kite!

Nybörjarutrustning för kitesurfing – detta använder jag;
  • Kite RRD Vision 10,5 m2 2013
  • Bräda Cabrinha Spectrum 136 cm 2014
  • Våtdräkt Ripcurl Dawn Patrol 5/3
  • NP 3 mm handske
  • Ascan Star Thermo 6 mm sko

Första egna kitedagen

Första kitedagen blev efter lite utrustningsångest och vilsekörning i Getskär, 35 min norr om Göteborg. Grymt roligt att få upp kiten i luften igen! Det kändes bättre än väntat och det mesta satt nog faktiskt kvar från kursen. Varmt och skönt var det också, så det känns som det kan funka att vara i havet någon månad till innan det blir för kallt.

Nu hoppas vi på bra kitevindar i Varberg i helgen!

philip-kitephilip-kite-1

 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close