Explorista är bloggen som handlar om frihet, äventyr och outdoors. Att upptäcka, uppleva, utmanas och utvecklas. Motivera och inspirera – till ett aktivt liv, till att våga äga din egen tid & testa nya grejer, till ett liv som inte bara levs på helger och semestrar.

Jag bloggar om vanlife, äventyrliga resor, life design och personlig utveckling – mixat med mountainbike, träning, kitesurf, skidåkning & vardagsäventyr. Och snygga foton, alltid snygga foton!

explorista porträtt header image

Jag som driver Explorista heter Emmi von Platen, en 39 år gammal tjej vars hjärta slår för äventyr och ett aktivt liv. Frihet är ett av mina viktigaste ledord och jag tror på att livet är till för att levas, det handlar om så mycket mer än helger och semestrar. Att uppleva, resa, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker.

Min tid spenderar jag gärna i bergen eller vid havet, och kitesurf är en kärlek som är här för att stanna. Mindfulness, meditation och personlig utveckling är spännande och jag fystränar ofta och gärna – för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Min utgångspunkt i vardagen är Göteborg, men jag befinner mig ofta på andra platser runt om i Sverige och världen.

Fallskärmshoppning har alltid en plats i hjärtat, liksom att köra sporthoj, supermoto & enduro. Tacksam över att ha fått åka skidor sedan barnsben (gärna topptur och fina åk utanför pisten!), blandat med några år av snowboard, och jag tackar aldrig nej till en dag fylld av downhill eller enduro.

Har alltid haft en dröm om vanlife – sommaren 2018 byggde jag och min man vår första campervan och våren 2020 byggde vi vår andra campervan, en 6,4 meter lång Peugeot Boxer. Våren 2021 föddes vår första son, och nu blev vi tre som åker på äventyr – för resor, uteliv och äventyr går precis lika bra med barn! Våren 2023 blev vi fyra, och nu har vi bytt vår andra egenbyggda van (som endast hade tre bältade platser) mot en Westfalia Columbus 600D med fyra bältade platser/sängplatser och ser fram emot fler äventyr som en familj! Är du nyfiken på att bygga campervan så hittar du en hel serie med inlägg om hur du gör här!

Under föräldraledigheterna passar vi på vara lediga ihop för att äventyra med barnen och visa dem världen. Vi har rest bland bergen i Norge med campervan, roadtrippat 2.5 månad i USA med husbil, bott i Åre-trakten över vinter och vår för att upptäcka fjällen, topptura och njuta av livet i snön. Vi har också bott i campervanen på heltid och rest runt i  Alperna, Dolomiterna, Pyreneerna och längs kusterna i Europa för downhill, vandring och vanlife. Sommaren 2024 blir något liknande!

explorista topptur ånnfjället


I’m a digital marketing specialist who transforms data into actionable insights and thrives in the constantly changing and challenging digital world.

Det är den första meningen på min LinkedIn-profil, och den stämmer bra in på det jag gör. Jag brinner för digitala medier, digitalisering, tror på datadrivet analysarbete och arbetar idag internationellt som marknadschef på Lapoint, samtidigt som jag driver mitt eget bolag där jag arbetar med foto, content production, webb, annonsering i digitala kanaler och sociala medier.

Vill du jobba med mig? Här kan du läsa mer om vad jag kan erbjuda och vad jag har gjort tidigare, eller maila mig på emmi (a) explorista.se!

explorista portrait


Läsvärda inlägg & kategorier

Följ mig gärna på Instagram & Facebook!

Close
Close