Julklappar som förändrar framtiden

Tänker mer och mer på det här varje år och försöker varje år skänka lite pengar istället för att köpa massor av julklappar, även om jag gillar julklappar med. Men har jag råd med julklappar har jag råd att skänka lite med. Jag har svårt för konsumtionshets och tycker det är helt galet just runt jul. Hos Läkarmissionen.se hittar du julgåvor som verkligen kommer till nytta, nedan hittar du tre exempel. Hur gör du?

everyday stories julkalender

Stöd till Panzisjukhuset, 60 kr

När allvarligt undernärda barn klarar av att äta själva är den värsta krisen över. Ge en julgåva som hjälper utsatta familjer i östra DR Kongo.

Skoluniform, ryggsäck och skor till Honduras, 100 kr

För de fattigaste familjerna, där föräldrarna själva ofta är analfabeter, är kostnaden för skoluniformer och material ett stort problem. Med skolpaketet ser du till att barn från slumområden i Honduras huvudstad Tegucigalpa kan börja skolan. Bristen på skolgång och utbildning gör att det är svårt för människor att ta sig ut fattigdom, därför är stöd till utbildning den bästa ”hjälp till självhjälp” som du kan ge.

Griskulting till Nicaragua, 250 kr

Deltagarna i projektet är oftast ensamstående mammor som också går kurser för vuxna analfabeter. Grisuppfödningen ger dem en möjlighet att tjäna ihop pengar till skolavgifter, sjukvård och andra viktiga saker.

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. Tack vare gåvor från privatpersoner i Sverige kan man varje år förmedla omkring 100 miljoner kronor till hjälpinsatser i fyra världsdelar.

läkarmissionen

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close