Nycklarna till ett fungerande distansjobb

När jag gick ut från hotellet i Lissabon i tisdags morse möttes jag av ljummen luft, storstadsvibe och myllrande folkliv. Som jag har saknat att resa! Nog mer än vad jag hade väntat mig, har ju rest massor under det senaste året men det här var något annorlunda. Storstad, flyg och Europa!

Den här veckan har jag hängt på Lapoint surf camp i Alentejo, två timmar söderut från Lissabon. Viben här är lantlig, lugn, härlig. Det har varit riktigt kul att träffa kollegorna igen, det var tre år sen sist! Vanligtvis försöker vi ses allihopa någon gång om året – men sen kom covid och satte stopp för våra team days.

De flesta hör jag ju av digitalt varje vecka. Att jobba remote är en förutsättning för oss, även innan covid. Vi har inget fysiskt huvudkontor, vi jobbar på distans och många jobbar från platser där surfen är bra för stunden. Jag har rekryterat helt remote, jobbat i stora projekt helt remote och vi har lanserat nya destinationer helt remote. Och det funkar bra. Digitala verktyg som Slack, Hangouts, Google Docs, Asana & Skype sätter bra förutsättningar för enkelt samarbete mellan människor på olika platser i världen, med olika bra uppkopplingar och från olika tidszoner.

Passion, ansvarstagande och frihet är andra nycklar till ett fungerande distansjobb. Att känna ägandeskap över sina arbetsuppgifter, att ha viljan att prestera och göra bättre. Att vara passionerad över det vi gör – nämligen att ge människor minnen för livet och dela med oss av vår livsstil, kärlek till naturen och till upplevelserna.

Att känna för bolaget, att vilja göra det bästa resultatet för företaget och vilja underlätta för sina kollegor. Och det är lätt, när man tillbaka blir erbjuden en svårslagen work/life balance med stor frihet.

Den här veckan har kantats av skratt. Surf, middagar och umgänge. Mindre möten och mer tid att bara ha kul ihop. En och annan workshop så klart, OKR’s och strategier som brainstormas och kokas ner till mätbara resultat.

Och jag tror vi alla åker härifrån med stor passion, motivation, inspiration och vilja att göra bättre resultat – och när man får människor att känna så tror jag man har hittat vägen till ett bra distansjobb.

Hur tänker du kring att jobba på distans?

 

2 comments

  1. Ser underbart ut! Ditt liv är så inspirerande
    Vill jobba på distans i framtiden! Blir dränerad av att behöva vara på ett ställe varje dag och träffa människor. Men att skriva/prata online är inget problem.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close