Happy friday!
För ett tag sen skrev jag att vi åt pennepasta med oxfile och lovade att lägga ut receptet. Så gott, enkelt att laga och perfekt när man har vänner över på middag eller är sugen på en hyfsat enkel, men väldigt god middag. Vet faktiskt inte var receptet kommer ifrån från början, men även om jag inte kan ta åt mig äran för att ha uppfunnit det vill jag dela det med dig, du bara måste testa!
Ingredienser
- 200 gram pasta, förslagsvis penne
- 200 g oxfilé
- 200 g champinjoner (ungefär 10 st stora)
- 1 halv purjolök eller 1 knipplök
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 4 msk olivolja
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 4 dl vispgrädde
- 2 tsk soja
- 6 msk rödvin
- salt och svartpeppar
- 1 dl hackad färsk bladpersilja
- 40 g riven parmesanost
Gör så här
- Sätt på vatten till pastan.
- Skala och hacka lök och purjolök, lägg i en panna med höga kanter och pressa i vitlöken.
- Fräs lök, purjolök och vitlök i 3 msk olivolja eller smör.
- Skölj och rensa svampen. Skär den i skivor och stek i torr stekpanna.
- Koka pastan.
- Rör i mjöl i lökblandningen och fräs runt.
- Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning.
- Tillsätt grädden samt svampen, rör om och låt småputtra.
- Skär under tiden filén i strimlor.
- Bryn köttet i någon msk olivolja i en panna. Lägg över i såsen och låt koka upp.
- Rör ner vin och soja i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skölj och hacka persiljan och vänd i såsen.
- Häll av pastan och blanda allt i en stor kastrull eller skål.
- Servera med riven parmesan och en god sallad.