7 enkla tips för att skydda håret i sommar

0

Det där med att skydda håret i sommar blir ju helt klart mer aktuellt här. Att bo i en blåsig ort i södra Spanien och bada i havet varje dag är ingen höjdare för håret. Särskilt inte med tanke på hårhistorian (som jag till sist fick ordning på med lite hemmablekning), slitet hår slits ju ännu mer i de här förhållandena.

Men vare sig du är i Sverige eller Spanien, badar i hav eller pool eller bara hänger i solen är sommaren slitigt för håret. Här är mina bästa tips för att skydda håret i sommar!

Klipp i tid – inte efter semestern

Nyklippta toppar klarar mer än frissiga, slitna toppar. Klipp dig innan du åker på semester så klarar håret sig bättre.

Tvätta inte för ofta

Jag försöker att tvätta håret ungefär två gånger i veckan, att tvätta håret ofta sliter onödigt mycket. Det räcker ofta att bara skölja håret och ta i balsam efter ett saltvattensbad.  Torrschampo är också en bra lösning (jag använder det här). Var noga och skölj ur håret ordentligt efter bra, saltvatten och poolvatten sliter och torkar ut.

Hårolja

Jag använder den här håroljan, den blir inte tung eller fet och jag tycker den är superbra. Jag tar alltid i den efter duschen eller om håret känns torrt när det har torkat och inbillar mig att det skyddar håret mot saltvattnet och solen, även om den inte är märkt som en  UV-skyddande produkt.

Inpackning

Jag försöker använda inpackning så ofta jag kan och ibland också istället för schampo. Tvättar håret, sätter i en inpackning och snurrar på en handduk som får sitta på hela kvällen och sköljer ur innan jag går och lägger mig. Bra kur för håret!

Dölj håret

Något som döljer håret för den starka solen är det mest skonsamma du kan göra. Sno upp håret i en snygg fläta och ta en hatt, eller sjal över, snyggt på beachen och stan. Själv använder jag ofta keps för att slippa att vinden sliter runt håret, men då får man se till att ha solskydd på topparna som ändå hamnar i solen.

Använd UV-skyddande produkter

Ett annat bra tips är att använda någon hårprodukt i sprayform med UV-skydd, och även vanliga stylingprodukter brukar ge ett bra skydd i solen. Men, ta det försiktigt med blekande produkter och läs vad som står på förpackningarna.

Bra hårsnoddar & bra hårborste

Själv använder jag min favoritborste, en vildsvinsborste från Åhlens. Tycker den är superbra att reda ut håret med – blött som torrt. Och använd klämmor eller snoddar som är snälla mot håret så slipper du få slitage på håret när du sätter upp det.

Har du några andra bra hårtips?

explorista hair

0

4 comments

  1. Vilka bra tips! Jag är dålig på att ta hand om mitt hår, så jag tar verkligen åt mig. Ska börja med att boka tid och frisör, inte klippt mig sedan september… Hehe :-)

    0
  2. Mitt bästa tips är kort hår. :) Om det inte är aktuellt så tänker jag att hatt eller keps är bästa grejen, precis som du tipsar om. Hade jag kunnat hade jag haft en fin fläta men det får jag nog fortsätta drömma om… Kram

    0
Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close