Hårhistorian & bra hårprodukter

Jag gillar ju att ändra mitt hår och har gått ifrån midjelångt rakt till rödsvart mohikan på 1 dm och 1 cm på sidorna. Från blont till illrött, från illrött till brunt, från svart till orange. Kort och långt, lugg och inte. I höstas färgade jag en mörkt brun till rosa ombre, jag gillade den skarpt!

wpid-wp-1441908880851.jpg

Sen gick det inte så bra. Jag skulle bara ljusa upp det blonda så att det rosa kunde ta lite bättre, men någonstans gick det fel. Hos frisören alltså, lite respekt har jag ju trots allt för mitt hår! Det blonda som skulle bli rosa blev grönt. Och det går liksom inte bort. Röda hårfärger, ketchup (ja, jag har testat allt!), tuffa schampon och inpackningar – det gröna hänger sig kvar.

kari traa rose rosa tröja

Jag la en schysst lila över, men den försvinner efter två duschar. Och det gröna kvarstår. Så nu har jag en ombre på mörkt brunt och ljust grönt, charmig kombo va?

Men, det är ju bara hår så det gör inte så mycket. Jag kan ju färga över det gröna med en mörkare, men kommer nog vänta ut det ett tag för att se om det släpper framåt våren. Här går jag ju mest med hjälm och mössa ändå…

puder explorista

Lång historia kort så är mitt hår iaf ganska förstört av en massa blekning och yttre påfrestningar. Har hittat två grymma produkter, kan inte förstå hur jag har klarat mig utan dem innan? De har helt klart varit räddningen för mitt hår nu efter sista misslyckade grönhistorian… Och förutom dessa, klämmor istället för hårsnoddar är också bättre för håret.

nashi argan oilhårborste svinborst

Nashi argan hårolja. Luktar gott och håret blir verkligen mjukt av oljan. Tar i den innan jag fönar och om det ändå känns torrt efteråt tar jag i lite i det torra håret också. Kladdar inte, gör inte håret tungt eller fett. Grymt bra grej!

Å utredningsborste i svinborst, naturgummi och certifierat lönnträ från Åhlens. Magiskt bra i både blött och torrt hår, håret blir lätt att reda ut och känns mycket tjockare efter en borstning.

 

 

7 comments

    1. Tack! Mitt är dock inte grönaktigt (som blondiner kan bli när man badar i klor t.ex.) det är grönt. Funderar på om sol och havsbad kan slita bort det gröna…

  1. Låter som vi har samma typ av hårproblem. Måste testa den där oljan, för jag tycker min moroccan oil lätt kan slå över till fett hår. Däremot har jag blivit mycket fegare med åren när det gäller att byta frisyr och färga, var mycket coolare förr :P

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close