Supergod jordgubbstårta till midsommar

Sitter i spanska värmen och känner mig inte i närheten av att vara i midsommarmood och att tänka på jordgubbstårta till midsommar är egentligen långt borta, men det är ju inte så konstigt.

Här blir det ingen traditionell midsommar i år utan mest en dag som vanligt – morgonpromenad, kitesurf, häng med vänner på stranden, någon god middag på kvällen. Det kan låta tråkigt – det är ju ändå midsommar – men för mig är just midsommar i sig är ju inte så viktigt. Den midsommaren jag vill fira finns i Sverige – med grillning, blommor, tjock tröja, vänner, jordgubbstårta och solglimtar mellan regnskurar. Den midsommar tar jag igen nästa år istället!

Men, för er som ska fira måste jag ändå tipsa om den här sjukt goda, snygga och enkla jordgubbstårtan med maräng. Det bästa, förutom att den är så lätt att göra och du inte ens behöver ugn, är att det går liksom inte misslyckas med att få den snygg! Jag gillar verkligen hur den ser ut – enkel, lite slarvigt ihopsatt och galet god.

Vill du inte bjuda på tårta? Färgglada cakepops eller magiskt goda cupcakes med vit choklad går också alltid hem hos gästerna.

Lite midsommarlängtan får jag ju nu när jag skriver… Berätta, hur firar du din midsommar?

jordgubbstårta

4 comments

  1. Jordgubbstårta är aldrig så passande som just på midsommar!! Vill inte ha nått annat än det då, även om jag varken är superförtjust i jordgubbar eller tårt-konceptet ;) denna såg dock sååå god ut! skicka en slice vettja <3

    1. Det är så bra med denna, för det är ju tårta fast inte det där gräddiga och med bottnar och så. Perfekt med lite glass i också, blir inte lika tungt i magen.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close