Det är alltid, alltid värt det…

Det är inte helt enkelt att leva som man vill, att följa sina drömmar. Jag lovar, det är mycket enklare att stanna på samma jobb, bo i samma stad, umgås med samma vänner, resa till samma platser och handla i samma butiker.

För att leva den där drömmen är påfrestande, utmanande, tandagnisslande, tårdrypande. Skitjobbig. Det är inte enkelt att flytta till nya platser, att skaffa nya vänner, att anpassa sig till nya kulturer, att resa när man inte förstår språket. Det är inte lätt att utmana sig själv. Att ändra på sig, att bryta invanda mönster, att behöva förstå någon annans verklighet.

Men det är alltid, alltid värt det.

solnedgång mount kinabalu

För det du får tillbaka är så mycket, så ofantligt mycket mer än det som är jobbigt. Du växer, du utvecklas. du förstår. Du accepterar att din verklighet inte är den enda, du förstår att man kan göra saker på flera sätt, att man kan se världen genom olika ögon. Du blir en bättre version av dig själv.

Att få lära känna nya människor, se glädjen hos andra som lär sig några ord på ditt språk. Att ha möjligheten att uppleva nya kulturer, att lära sig och förstå hur det fungerar hos någon på andra sidan jordklotet. Känna lyckan när du fixar första offpiståket utan att ramla, när du får uppleva den magiska världen under ytan på en paradisö.

Att se glädjen hos barnet i den där byn i Nepal, du vet han som nyfiket tittade ut genom fönstret för att se vad du var för någon konstig person som vandrar igenom hans by. När du ser den magiska solnedgången, du vet den där som bara kan ses från just den restaurangen son ligger 3 000 meter över havet på Borneo, restaurangen dit du har vandrat 1 600 svettiga höjdmeter på fem timmar.

Att känna lyckan när du övervinner den där rädslan som var så starkt rotad inom dig. Eller stoltheten när du, efter otaliga försök och otaliga vurpor, lyckas cykla ner för den där backen på din mountainbike. Och alla minnen, alla minnen att dela med familj och vänner som ingen kan ta ifrån dig.

Följ din dröm – för det är alltid, alltid värt det!

barn nepalkorallhjärta

nepalsolnedgång fjällenkathmandu nepal

10 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close