En helg i Manchester

När jag frågar vad ni vill läsa mer om är det oftast vardag – kanske det som känns minst spännande att skriva om men som är högt uppskattat. Så here we go, häng med på en helg i Manchester!

Parea Alderley Edge

The botanist Alderley Edge

Klockan ringde 5 i fredags morse och vi slängde i oss en snabb frukost innan vi rullade till Landvetter airport. Vi var i god tid på flygplatsen vilket var bra, med datorn i knät fick jag jobb gjort både på flygplatsen och på själva flyget. Mail att svara på, Skypechattande på datorn och planering inför 2020. Jag tittar mycket på customer journey, uppsättning av email automation och hur vi bäst jobbar med social media-annonsering – älskar digital marketing just för att det finns så himla mycket man kan göra!

Det blev ett pitstop på Köpenhamns flygplats och sen vidare till Manchester. Väl här tog vi efter rekommendation ett tåg till mysiga Alderley Edge – det mest fancy området strax utanför Manchester och även om husen ser ganska mycket ut som brittiska hus i allmänhet skvallrade Porschar, Jaguarer, Bentleys & Ferarris om en smått högre årsinkomst än snittet. Dessutom – strax utanför byn är husen stora och murarna så höga att man inte ser in, och här bor nog en och annan fotbollsspelare.

Blomsterbutik Alderley edge

drinkar The botanist Alderley Edge

Alderley Edge

Vi satte oss på Village café som hade fått bäst betyg på Google och jobbade vidare. Våra vänner var inte hemma förrän runt fem, så vi hade massor av tid att få saker gjort. När vi kände oss färdigjobbade flyttade vi över gatan till The botanist, en mysig drinkbar där vi beställde två longdrinks av en hipster-brittisk duktig bartender för att starta helgen innan vi tog tåget till Handsforth. Passion fruit och basilika – who could know that’s a great drink?

England bjöd på halvregigt mulet väder och 6 grader – ungefär samma väder som Göteborg har vant oss vid hela vintern, och det blev mycket snack, häng och umgänge inomhus. Middagar, ett och annat glas vin och spel med barnen. Skönt, enkelt, roligt och avslappnat – även om det var 1,5 år sedan vi sågs så känns det som vanligt, så som det ska vara med bra vänner!

Alderley Edge

drinkmeny

Under lördagen blev det ett besök på ridskolan, shopping för kvällens middag på Tesco Express och häng med kidsen i köket. Det är alltid kul att gå i supermarkets utomlands och se vilka råvaror som finns, hur folk handlar och hur allt funkar – jag försöker alltid kolla in i lokala supermarkets när jag är utomlands!

Gin & tonic, brädspel & spellistor med namnet ”Memory lane” gjorde en bra lördagskväll och vi kom nog inte i säng förrän framåt halv tre…vilket gjorde söndagen till sovmorgon och långfrukost innan vi tog en taxi till flygplatsen för att ta oss hem till Sverige igen – lite mer happy, med fler minnen och härliga miniupplevelser i bagaget!

Hur har din helg varit?

drinkar The botanist Alderley Edge

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close