Enduro weekend – hej Isaberg!

Jag har hört mycket om Isaberg, men aldrig varit där och cyklat. Eller well, en gång för många år sen var vi här och körde lite crosscountry, men det var så länge sen att jag har glömt bort hur det var.

När min vän Emma hojtade till om att hon var sugen på ett endurotjejcamp var jag inte sen att haka på, så himla kul med läger! Campet drivs att Josefine Björkman, europeisk mästare i enduro 2019, och Hanna Neftonsson – grymt att få lära sig av dem.

Emma har en 4-månaders baby, surfar, åker skidor och lever vanlife med sin kille, så vi bestämde oss för att möta upp redan på lördagen för lite cykling och häng. Ihop med resten av sydsverige – alla liftkort var slut och galet mycket folk i parken. Men skoj ändå, vi var på plats först vid 14-tiden så det blev bara ett par åk innan liften stängde. Sen blev det vanhäng, utemiddag och när graderna började krypa neråt 10 så hoppade vi in i våra respektive vans för te och myskväll.

Enduro camp tjejer Isaberg

Enduro camp tjejer Isaberg

Klockan 10 på söndagsmorgonen, en strålande septemberdag med klarblå himmel, sol och 9 grader i luften, mötte vi upp utanför receptionen. Vi tränade hopp och drop, kurvtagning och bromsteknik. Bra utmaning och push – roligt att få utveckla tekniken och jag kan verkligen rekommendera dem, så peppiga och grymt duktiga på att cykla.

Enduro camp tjejer Isaberg

Enduro camp tjejer Isaberg

Nu är jag pepp på ännu mer cykling, kanske blir det att testa på att cykla med pannlampa nu när det börjar bli mörkt på kvällarna! Vill träna mer, utvecklas, köra snabbare och bättre. Inte för någon annan skull, utan för att det är så himla kul att bli bättre på något, att känna att man bemästrar något man inte har klarat av innan. Woohoo, mer enduro till folket!

Enduro camp tjejer Isaberg

Enduro camp tjejer Isaberg

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close