Och så gör vi det igen…vi sticker utomlands!

So…this happened…!

Från mitten av oktober har vi hyrt ut vårt hus, för nu flyttar vi utomlands igen! Till nya platser, för nya upplevelser och för fler minnen. Jag har varit föräldraledig med tiny ett halvår, och nu är det dags för oss båda att vara föräldralediga ihop ett halvår. Känns så himla lyxigt!

Så vad är planen? Från 12 oktober står det en husbil och väntar på oss i USA – but that won’t happen, right? Det har ju varit tveksamt väldigt länge med stängda gränser, men för ett par dagar sen kom det härliga beskedet att USA öppnar sina gränser i början av november igen. Så jo – vi drar till USA! För två-tre månaders roadtrip. För diners och nationalparker, för Highway 1 och öde natur. För tid med tiny, för tid ihop som familj.

Planen är att köra från Seattle till Los Angeles, på ett eller annat sätt. Helst hade vi också korsat gränsen mot Kanada och kört Vancouver Island, Whistler, Squamish osv också, men landsgränserna verkar fortsatt bli stängda så det får bli en annan resa. Och exakt när vi drar, ja, det får Biden berätta!

Den andra delen av vårt halvår ihop hade vi planerat ungefär samma grej, fast på helt andra änden av jorden – att hyra en campervan och köra runt Australiens östkust. De planerna strök vi ganska fort när covid eskalerade, men nu pratar Australien om att öppna upp igen i december så vi får helt enkelt se. Annars blir det kanske Alperna eller Medelhavet. Eller Thailand eller Costa Rica? Eller Island & Färöarna? Älska möjligheterna!

Jag börjar jobba igen i mitten av april nästa år och då stannar vi utomlands ett halvår till. Troligtvis i Tarifa under första tre månaderna, och när det börjar bli för fullt med turister i Spanien framåt sommaren rullar vi nog upp i Alperna för berg, cykling och outdoorhäng. Vi tar vanen ner, men kommer att hyra en lägenhet eller nåt annat boende så att jag får lite arbetsro och space för att jobba medan Philip fortsatt är föräldraledig med Zack.

surfare i tarifa i solnedgång

Det känns lite konstigt att ha hyrt ut huset, utan att veta var vi ska ta vägen om tre veckor. Utan att kunna drömma och planera, ni vet det där som är en stor del i att faktiskt sticka iväg på världens äventyr! Lite tomt liksom?

Samtidigt; jag är noll orolig och har ett inneboende lugn i just resande och flyttande – det här har vi ju gjort många gånger innan. Det praktiska löser sig – vi har vanen att bo i när vi lämnar huset, katterna får ett fint temporärt hem hos en familj och packningen för ett års äventyr löser sig. Och livet med bebis är inte så mycket krångligare än livet utan – närhet, trygghet & kärlek så är han nöjd.

Ett glapp blir det, från att vi lämnar huset tills att vi troligtvis kommer iväg till USA. Två veckor, tre, fyra? Vi får se, och vi får se vad vi hittar på därimellan. Har du några bra idéer? Hit me – både med tips för USAs västkust, vart vi borde sticka iväg ett par veckor nu i höst och var vi bäst sticker i slutet av januari för ett par månaders äventyrshäng!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar den här typen av inlägg!

3 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close