Flyktinghjälp – Så kan du hjälpa

Allt som händer hela tiden runt om i världen, helt ofattbart. För stort, för hemskt, det går inte att ta in. En fruktansvärd tragedi i Paris – men något som sker i krigshärjade länder hela tiden. Själv har jag inte bloggat alls i helgen, mer än ett tidsinställt inlägg, men läst en del har jag gjort. Och jag ser överallt i bloggvärlden: Vad kan jag göra som flyktinghjälp? Nedan har jag satt ihop en liten lista på vad just du kan göra för att hjälpa till – dela gärna!

Här i Barcelona märker jag nästan inte av något alls, vet inte om flyktingströmmen är mindre här än i norr? Men det finns flyktingar här med, och det jag läser är att spanjorerna på eget initiativ öppnar sina hem. Här kan man anmäla att man kan ta emot en flyktingfamilj i sitt hem, så enkelt och så fint initiativ av folket. Själv skänker jag pengar och jag ska försöka hitta någonstans där jag kan lämna in kläder jag själv inte behöver.

Men glöm inte att allt är bättre än inget – skänk pengar, bli flyktingvän eller skänk saker och kläder. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något.

Bild från raddabarnen.se

Så kan du hjälpa till i flyktingkrisen

Skänk pengar

Skänk kläder och nödvändigheter

  • Kontakta Röda Korset, Svenska kyrkans församlingar eller ett asylboende nära dig – de tar tacksamt emot rena kläder, leksaker, filtar m.m.
  • Skänk kläder till hjälporganisationernas second hand-butiker. Att skicka kläder utomlands är oftast dyrt och ineffektivt samt förstör inhemsk marknad, hemma säljs kläderna och pengarna hjälper istället.

Skänk din tid

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close