Bergsbestigning i stan – Montjuic

Montjuic, berget mitt i Barcelona. Löparstigar, kuperat och botaniska trädgårdar. Gamla fästningar, superfin utsikt och OS-byn som byggdes för Olympiska spelen i Barcelona 1992. Till Montjuic tar man bussen eller linbanan, för att sedan ströva runt flera timmar i grönområdet och andas. Eller varför inte cykla upp? Blev helt klart cykelsugen, finns fina mountainbikestigar här!

Det tar bara 20 minuter att ta sig hemifrån till Montjuic, så en solig dag i höstas åkte vi hit för dagsvandring och picknick. Gick vilse när vi försökte hitta ingången till Botaniska trädgården, åkte branta ruschbanor. Tittade på slott och njöt av utsikten, solen och av att bara vara. Happiness!

Det är de små vardagsäventyren som är de bästa, håller ni inte med?

funicular till montjuic cyklar os-byn i barcelona skylt söt hund murgröna stentrappa utsikt över barcelona promenad grön vägg mur och trädgård kaffe skor och vatten utsikt över barcelona ödla slott montjuic montjuic castell

6 comments

  1. Montjuic har jag bara läst om i “Ängelns lek” av Carlos Ruiz Zafon. Sååå himla underbar bok! Men nu kan jag tänka mig att besöka stället också efter att ha sett dina bilder.

    1. Åhh, den har jag inte läst, ska kolla upp! Det är fint, härligt med en grön park nära stan att traska runt i. Vi kommer hem vid årsskiftet 16/17 har vi tänkt!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close