Augustikänslor

För några dagar sedan fick jag lust att tända ljus. Ta en lång promenad i varm jacka och krypa ner under en filt med en kopp te och lyssna när regnet slår mot rutorna. Känner du igen dig? De här känslorna kommer alltid smygande i mitten, slutet av augusti – längtan efter hösten!

solnedgång höst delsjön

Jag gillar hösten, och är en av dem som inte har problem med mörkret. Älskar höstfärgerna, att ta en löprunda i den klara höstluften och att ta fram dunjackan igen. Att lämna härliga, fria sommardagar för lite mer struktur i tillvaron – att hitta tillbaka till gymmet och få rutin i träningen efter en sommar fylld av aktiva äventyr som timmeslånga kitesurfpass och mountainbikesessions på slingriga stigar. Att lägga upp planer för vintern, att börja kicka igång benträning igen för vinterns skidresor.

Längtar efter att nöjd komma ut från ett gympass en sen eftermiddag när mörkret redan har lagt sig, gå hem och tända årets första brasa i kaminen och låta fötterna krypa in ett par fårskinnstofflor. Kravlösa kvällar där det inte finns några måsten om att fixa i trädgården eller träna utomhus bara för att man kan.

Norröna Bitihorn superlight down900 W's jacket

I år blir det annorlunda, för jag byter ju bort den svenska hösten mot tre månader i Brasilien. På söndag sticker vi – tre månader av sol, palmer och kitesurf varje dag – och hem igen lagom till advent och förhoppningsvis årets första snöfall. Du hänger väl med bloggen till Cumbuco?

Men även om jag är lite ledsen för att missa de underbara höstdagarna ser jag fram emot de andra delarna med hösten. Träningen. Lite ordning och reda. Roliga utmaningar på jobbet och vinterns skidreseplanering, var hittar man bäst puder i år? Ett eget projekt som ska bli lanserat. Lugnet.

Hur känner du inför hösten? Kommentera gärna nedan eller klicka på hjärtat om du gillar inlägget!

 

 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close