Höst eller inte

autumngarden

I vanliga fall hade jag börjat leta efter den där första höstdagen. Den där dagen när man går ut, tar ett djupt andetag och känner höstluften i lungorna. När det luktar höst, när färgerna börjar spela i träden. Den känslan, jag älskar det. En lång höst att se fram emot – med ruskiga regnväder och tunga droppar mot rutan, fantastiska klara dagar med hög luft och underbara färger. Med raggsockor, fårskinn, böcker och eld i kaminen.

Men jag är på fel ställe för höstkänslor. Här är det 25 grader varmt i skuggan, svettigt i solen och jag hänger en massa på stranden och badar i havet. Jag går ut på kvällarna i korta shorts och linne utan att frysa. Jag använder solfaktor för att inte bränna mig. Livet i Barcelona.

Men hösten kommer hit tids nog med. Det blir förmodligen inte lika kallt och inte heller lika ruskigt mysigt. Men det blir en ny höst att uppleva. En höst där det förmodligen blir lika kallt inne som ute eftersom husen inte är isolerade och inte heller har element. En höst där träden i stan också tappar sina löv, en höst där man kan springa längs stranden och njuta av lugnet efter turistsäsongen.

Det kommer nog några inlägg om hösten från mig med med en bucketlist för hösten, men med 25 grader och sol är jag helt enkelt inte där än. Tills dess kan ni kolla in hos Heja Erika & Sara och läsa om vad de ska hitta på i höst, kanske får du någon bra idé själv?

Vad har du för planer i höst?

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close