Maxa julen – nu startar jag!

Snart jul, närmre bestämt 4 veckor och en dag. Och det innebär – det är dags att börja ta fram julgrejerna! Första advent är väl egentligen helgen för första julpyntet, men jag smygstartar redan idag och har plockat fram ljus med kaneldoft, hyacinter och glittriga, uppvikbara julgranar i papp. Adventsljusstaken är preppad med mossa (men saknar än så länge ljus) och jag har plockat in lingonris, gran och mossa från skogen.

Samtidigt som jag julfixar så bakar sambon mjuk pepparkaka enligt Linda Lomelinos recept som jag skrev om här. Jag har köpt ett änglaspel (hej barndomen!) och det är så mysigt att ha det tänt, se hur fint det lyser upp och hur mysigt det plingar.

Det är Black Friday i veckan, eller numera Black week hela veckan och jag passar på att köpa ett fåtal saker som jag ändå behöver. Det är lätt att dras med i köpsuget och handla mer grejer än vad man har tänkt, men det har du ju redan koll på. Jag är dock i akut behov av nya träningstights och en ny sport-BH, så jag passade på att beställa hem det från Aim’n som jag aldrig har testat tidigare. Hoppas på att de sitter bra!

Jag längtar efter vinter och snö. Idag la vi om till vinterdäck på vanen, och besiktade den utan anmärkning så nu är den redo för vinteräventyr! Insta svämmar över av magiska vita bilder norrifrån – Åre ser himla fint ut, Ramundberget lockar och Sälen bjuder på vinterlandskap. Topptursutrustningen står redo och jag tänker att det är perfekt för toppturande med van i vinter, med fina naturupplevelser långt ifrån folksamlingar och att kunna åka när man ser att prognosen ser bra ut utan att behöva boka boende.

Till helgen blir det mer julmys – jag väntar med adventsljusstakarna och julstjärnorna som lyser upp i fönstren tills på fredag. Och på fredag, då kommer lilla fyrbeningen hem och jag ser fram emot en helg med kattungegos och lussekattsbak, med lysande stjärnor i fönstren, med julmusik och med glöggpremiär. Tänker att vi maxar julen i år, det kan vi behöva just nu när vi spenderar massor av tid hemma.

Nej hörni, NU startar vi julen! Är du med? Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, eller kommentera nedan!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close