Listan – 8 om träning

Listor är ju lite skoj och träning är ju ännu roligare, så här kommer en bra kombo hittad hos Malin på Trailinspiration som hittade originalet hos Johanna Cook.

plankan
1. Vilket är ditt favoritmärke när det kommer till träningskläder?

Jag har fastnat för Nike – bra kvalitet, snygga kläder & färgkombos. Men tycker också att HM har massa bra och prisvärda grejer, älsk på Kari Traas färgval och Craft håller alltid bra kvalitet. Tycker det är roligt att det finns träningskläder i princip varenda klädesbutik numera, massor av snyggt att hitta!

2. Vilken kroppsdel tränar du helst på gymmet?

Det varierar lite (efter vad jag är bäst på för tillfället!). För det är ju alltid roligast att träna de muskler man är starkast i, trots att man egentligen behöver träna de andra… Men axlar & mage är alltid favoriter, och på senare tid har benen fått en uppsving för att de behövs i mountainbike & kitesurf.

3. Färgglada eller neutrala träningskläder?

FÄRG! Mina vanliga kläder och mitt hem är ganska neutralt, men jag älskar färgglada träningskläder – helst alla färger samtidigt! Varför? Massa färger ger massa energi!

4. Föredrar du att träna med hjälp av maskiner eller fria vikter?

Nästan alltid fria vikter, ända sedan jag var tonåring och började träna på gymmet. Men nu har jag faktiskt hittat några maskiner som gör jobbet bra också, så de får ta sin plats i träningsprogrammet ibland.

5. Vilket är ditt bästa träningstips?

Tre tips – träna, träna det du har lust med och ta iaf på dig träningskläderna.

  1. För det första, träna: – man har inte alltid lust men det är bara att träna ändå, för nöjd och glad blir man alltid efteråt – ingen har väl någonsin ångrat ett träningspass?
  2. För det andra, träna det du har lust med, så måste man hitta en träningsform som man tycker är kul, och som är kul för stunden.
  3. För det tredje, så är det lättare att komma iväg när träningskläderna väl är på, och även om det bara blir 15 min styrka på vardagsrumsgolvet är det ju bättre än inget. Lovar att du inte kommer ta av träningskläderna utan att träna om du väl har tagit på dig dem. Och om du gör det så behövde du nog den där vilodagen av någon anledning!

6. Vad är roligast – kondition eller styrka?

Jag är en gymtjej och kommer alltid vara. Konditionsträning är oftast nödvändigt ont och en bisak av andra roliga saker (som mountainbike, fotboll, skidåkning…), men det kan ha sin charm ibland också. Men, för att den charmen ska komma fram behövs en viss nivå av kondition, och har man väl nått den nivån kan det bli roligt.

7. Vad är det bästa med att träna?

Glädjen efteråt, styrkan i kroppen som gör att jag fixar det jag tycker är kul på fritiden och känslan av att ha en stark, frisk kropp!

8. Var ser du dig själv inom några år gällande träningen?

Som sagt, mitt mål är att tycka träning är kul och att ha en stark, frisk kropp – annars inga direkta mål. Jo – jag ska kunna springa milen regelbundet för att hitta den roliga nivån av konditionsträning!

Åhh – förutom julen längtar jag sjukt mycket efter att träna nu! Drygt tre veckor kvar till vi kommer hem till Sverige, sedan börjar tränandet på allvar igen!

3 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close