Milmålet avklarat

Bilförsäljning ändrade planerna i helgen och den planerade millöpningen flyttades fram från söndag till lördag. Efter en stor frukostbuffé på Condeco i Jönköping sprang jag och sambon runt sjöarna i Jönköping.

Vi sprang Slottsgatan förbi muséet och ut mot konserthuset Spira. Vidare längs Munksjöns underbart härliga träbrygga, förbi alla som satt och fikade i solen på stadens uteserveringar. Tittade på allt nybyggt vid Munksjöstaden, sprang förbi några tränande människor på utegymmet och av sjöutsikten. Svängde ner mot Rocksjön och ut på spångarna, genom vass och över broar. Följde gångvägen under lummiga träd längs östra sidan av sjön. Tillbaka förbi Rocksjöns badstrand och genom Knektaparken för att nå 1 mil precis på refugen mitt i ett övergångsställe vid Erik Dahlbergs-gymnasiet. En nostalgirunda i Jönköping med andra ord, betydligt roligare än att harva runt två varv på ett 5 km-spår!

Höll tempo redan från början precis som på senaste 8:an och lyckades hålla tempot ända in i mål med en ökning sista 1,5 km och spurt sista 500 meterna. Underbara känsla, milen avklarad!

Firade med att direkt byta till bikini och springa rakt ner i Vättern, kan inte låta bli att älska den sjön med sitt klara vatten. 16-17 grader var det, men fullkomligt underbart efter en överhettad mil och en av de sista bockarna på sommarens bucketlist. Och efteråt, en härlig grillmiddag och jordgubbar med vaniljglass med familjen. Happy helg!

jordgubbar

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close