MTB i Änggårdsbergen

Änggårdsbergen, vilket fint ställe! Ligger i centrala Göteborg, precis bredvid Slottskogen och Botaniska trädgården och är ett stort naturområde. Kuperat, utsikt, vacker skog och superroliga stigar för löpning och MTB.

IMG_8222.JPG

Hängde på tre tjejer och en kille som skulle ut och cykla MTB en kväll i veckan, lagom stressad efter jobbet så lyckades jag möta upp dem kl 18. Vi rullade iväg på grusväg uppför berget, bra tempo! Breda stigar som gav bra fart blandades med tunga uppförsbackar.

Väl uppe på toppen gav vi oss utför på härliga, snirkliga stigar genom skogen. Underlaget var helt torrt och superfint. Vissa delar tekniskt där vi rullade fram över stenar och rötter, vissa delar magiska utförslöpor där det bara var att släppa på fart och styra. Skitkul!

IMG_8218-0.jpg

Mountainbike är riktigt skoj, och riktigt bra träning. Riktigt sådär mjölksyrejobbigt ibland, pulsen på max. Sedan platt och kurvigt där pulsen går ner för att sedan ta en ny uppförsbacke. Snacka om intervaller!

Efter ett par pass i sadeln vågar jag lita mer på cykeln, ta backar och hinder jag inte gjorde tidigare. Snart dags för SPD kanske? Verkar helt klart smått jobbigt att sitta fast med fötterna, men det är väl en vanesak antar jag. Får bli ett provpass på grusväg, träna på att sitta fast och klicka ur sisådär 1000 gånger så reflexen sätter sig i ryggmärgen.

mtbtjej

En och en halvtimme skratt, svett och utmaningar senare rullade jag hemåt igen. What a lovely evening!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close