Skadefri löpning

Jag har ju haft en lång historia av knäskador som trots mängder av olika typer av sjukgymnastik och rehab tog flera år att läka. Nu när jag börjar springa igen gör jag det långsamt – en sakta stegring upp mot milen på tio veckor, just för att inte dra på mig skador igen. Konditionen orkar mer – men muskler, leder och senor behöver återhämtning och tid på sig att bli starka nog för längre distanser och snabbare tempo.

Igår läste jag Women´s Health där de pushar för sitt egna löpprogram “21 km på 10 veckor”, som ska vara anpassat för nya löpare eller såna som har haft ett längre uppehåll. Inte för att jag är varken utbildad eller jobbar med detta, men i mina öron låter det som ett program där stegringen är hög (att gå från noll till en halvmara på tio veckor är i snabbaste laget!) och det förvånade mig lite att en träningstidning lyfter ett sånt program.

Sofia skrev ett väldigt bra inlägg om just löpning och skador för ett par veckor sedan. Är du löpare – in och läs inlägget och ta åt dig av tipsen, och fortsätt sedan med att läsa hennes inlägg 7 vanliga misstag som löpare gör för att få lite förslag på vad du kan göra för att minska skaderisken.

Usch, att bli skadad igen är en stor mardröm…nu vill jag bara bli stark och kunna springa långt! Den här bilden tog jag på en promenad i Skatås för ett par veckor sen, visst ser det lockande ut att springa här?

trail

 

 

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close