Att planera träning

Jag har funderat lite på hur man brukar planera träning, hur man lägger upp sitt träningsupplägg. Jag är en sån som alltid vill mycket, massor faktiskt! Helst vill jag träna yoga minst två gånger i veckan, löpträna tre gånger, styrketräna fyra gånger, gå på något pass, ha en vilodag och dessutom cykla mountainbike eller göra nåt annat kul utomhus.

chins tjej

Varför brukar man alltid planera träning i enveckasperioder? Ni ser ju, min träning får inte plats på en vecka, och det stör liksom planeringen lite eftersom jag, som alla andra, planerar en vecka i taget. Det kan ju låta fyrkantigt, men oftast så blir det då två löppass, tre gympass, kanske lite yoga och något mer. Och likadant nästa vecka, vilket innebär att yogan liksom de där roliga gruppträningspassen faller bort i förmån för gym och löpning, eftersom jag ju har bestämt mig för två löppass och tre gympass varje vecka… Jag vet att det blir lite rörigt, men jag tror du fattar grejen?

Varför inte planera två veckor i taget och få in lite mer variation? Ok, planen kanske inte håller riktigt, men det gör den ju inte för en vecka heller – att justera lite får man ju ta med i beräkningen. Nej, framöver är det två veckor i taget!

Hur tänker du runt din träningsplanering?

6 comments

  1. Du är inne på rätt spår här tycker jag – bra träningsupplägg innehåller ju periodisering och då måste man tänka längre än en vecka åt gången för att få till en bra kombination av tufft och lugnt! Känner för övrigt väldigt igen mig – jag vill också alltid hinna med massor!!!

  2. Jag tänker också lite så, som i en cirkel som snurrar runt oavsett om det går på en vecka eller på tio dagar eller mer. Särskilt om man som du och jag vill få in väldigt mycket i schemat.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close