Träning är bara träning – Svett & Etikett

“Tänk inte att träning ska förändra vem du är. Gå inte och vänta på att det ska kännas nytt. Det kommer nämligen aldrig att hända. Träning är inte ett sätt att leva. Träning är bara träning.

Det finns folk som tycker träning är krångligt. Svårt att komma igång, hitta vanan. De tänker att träning är nåt stort, nåt livsomvälvande. “Man måste byta livsstil”, skriker all världens hälsocoacher, personal health masters of the universe. Jag fattar att det blir svårt då. Vem vill ha ett liv vars stil är träning? Äta äcklig, nyttig mat och vara i form.

Träning är steg på vägen. Du behöver inte byta livsstil. Tänk så här istället, du har ditt vanliga liv. Du har dina intressen, du har ditt jobb, du har ditt. Du äter din mat, dricker din dryck och kollar på TV. Sen lägger du till lite träning. Klart. Det räcker.

Träning kan inte förändra vem du är. Men obs, om träningsformen blir ditt liv, blir en surfare, då var du nog det hela tiden.”

Tack som fan Kalle från Svett & Etikett för det superkloka citatet ovan! Har ni kollat på Svett & Etikett, där Kalle testar massor av olika träningsformer – från löpning till truppgymnastik, tyngdlyftning till surf? Hela programmet andas träningsglädje. Det är enkelt, roligt och helt enkelt skön stämning.

Gör det om inte annat, vem kan inte annat än gilla ett sånt här träningsprogram? Programmet finns att se på SVT Play. Avsnitten är ungefär en halvtimme långa, förgyll söndagskvällen med lite träningsinspiration!

 

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close