Våfflor, hur ofta äter man det egentligen? Jag gör det i princip aldrig och äger inte ens ett våffeljärn. Missade den riktiga våffeldagen för någon månad sen men bestämde mig för att låna ett våffeljärn av mamma och fixa en våffeldag för mig och sambon. Vispa våffelsmet, grädda första våfflan – den doften!
Vi lyxade till det med mängder av godsaker: glass, färska bär, grädde, krossad choklad, hasselnötskräm, kolasås, sylt och ställde fram allt i snygga skålar så vi kunde välja och vraka. En våffla med Nutella, en med glass & kolasås, en med färska bär och grädde… Perfekt lyxbrunch idag kanske?
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl standardmjölk
- 2,5 dl mineralvatten
- 125 g smör
- ½ tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 tsk vaniljsocker
Så gör du
Smält smöret och låt det svalna något. Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt sedan mjölk och mineralvatten. Vispa tills smeten är slät och tillsätt det smälta smöret. Låt våffelsmeten vila cirka 15 minuter. Grädda i ett hett våffeljärn. Glöm inte att smöra första laggen. Tror det här är Tareqs våffelrecept och det blev ca 8-10 våfflor.