Såna där dagar när man inte alls vill ge sig iväg till gymmet, när man har kommit hem efter en lång jobbdag och det regnar och blåser ute och gymmet känns flera mil bort. Sån dag var det i tisdags och då är det så jäkla lätt att hoppa över träningen och det var så nära att det blev så. Men då knackade pannbenet på och påminde mig om att jag ju faktiskt både vill och hade planerat att träna…

Jag svidade om till träningskläder, googlade lite övningar och gick upp till mitt träningsrum/garderob/gästrum – bra att ha ett sånt där vikter, yogamatta & TRXfäste i taket finns, så lätt att köra ett kort pass då. Tog fram tabatatimern, körde 8 övningar och var härligt trött 30 minuter senare!vägg med prints, träningsrum & trx

Snabbt hemmapass

Om du vill köra 30 minuter som jag gjorde så satsa på 8 övningar, 8 set á 20 sek av varje övning med 10 sekunders vila emellan.

 • Squats
 • Benindrag i TRX (stå i plankställning med raka armar och ha fötterna i TRX, dra sedan in knäna mot bröstet och tillbaka)
 • Armhävningar
 • Ryggresningar
 • Situps
 • Axlar i TRX (håll i TRX och luta dig tillbaka, lyft sedan armarna nästan raka ut som ett Y)
 • Höftspark med gummiband (en fot i gummibandshandtaget, andra foten på gummibandet på marken och lyft rakt ut åt sidan)
 • Rodd i TRX

It´s always worth it! Har du tips på några bra övningar för hemmaträning eller tabata?

4 Comments

 1. Det är oerhört sällan jag kör hemmapass (tyvärr) men då brukar jag nästan alltid ha med utfall. Grymt bra övning, som jag har någon typ av hatkärlek till. (Kör den nästan aldrig på gymmet t.ex.)…. ;-)

  • Emmi
   Emmi Reply

   Usch, utfall är verkligen en hatkärlek alltså! Brukar också ha med dem, men de är ju så seega!

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.