Underbara vår!

Efter 1,5 år på resande fot så saknar jag verkligen svensk vår. Ni vet, årstiderna märks inte av på samma sätt utomlands som här i Sverige och jag älskar skiftningarna i årstider här hemma.

Jag älskar att plocka ner julgrejerna i januari och smygstarta våren med tulpaner inomhus. I min värld är mars första vårmånaden, även om det i praktiken aldrig blir vår förrän i mitten/slutet av april… Men då! Då, när tussilago börjar titta upp, när man ställer fram utemöblerna (alltid lite för tidigt) och när man kan äta första frukosten ute (i vinterjacka, men fortfarande i vårsolen!) – då infinner sig vårkänslan.

Torra gator, solen smälter bort de sista snöhögarna och det börjar växa lite, lite i trädgården. Planera inför sommaren, fika på en uteservering och se människor få en annan glimt i ögonen. I helgen var det superfint väder i Göteborg och idag också, även om det blåser en del.

Och – idag åkte jag dessutom tåg förbi Varberg och såg 15 kitesurfare ute på vattnet, färgglada kitear, sol & vackra vågor. Vår!!!

solnedgång med körsbärsträd botaniska trädgården göteborg

solnedgång med körsbärsträd botaniska trädgården göteborgvårblommor promenad runt rocksjön botaniska trädgården göteborg frösådd påskris womens run crew göteborgIMG_7726.JPGrosavit tulpan IMG_7694.JPG brunch näva rozanne

6 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close