24 timmar i Berlin

Vi började vår backpackingresa ståndsmässigt med en natt på Clarion i Göteborg och efter det, en natt på Radisson i Berlin med fina rum och stora hotellfrukostar (bonuspoäng is the shit!).

Efter knappt 24 härliga timmar i Berlin med sol, upptäckande, fika, ösregn, trötta ben och hemska besök på memorialsites tar vi vårt pick och pack vidare till Japan. Vi landar i Tokyo idag och har tre-fyra dagar här innan det bär vidare till Kyoto – ska bli magiskt kul att få uppleva det här landet!

Lärdomar från Berlin:

  • Ta inte en middag på vanlig restaurang utan att titta runt hörnet, det kan vara en grymt stor matmarknad som lurar där (missade matmarknaden på Alexanderplatz…)
  • Tegel är en extremt tråkig flygplats (och ny tandkräm för att den andra var över 100 ml kostar närmre 5 EUR…)
  • Om du mellanlandar 24 timmar, ta ut det du behöver som handbagage innan incheckning och låt resten åka till slutdestination så slipper du släpa på väskorna (så slipper du stoppa upp hela incheckningskön…)

häst och vagn trabant färgglad food truck karusell nattbild turkos hår kille mall of berlin matstånd memorial berlin alexanderplatz berlin matmarknad memorial berlin hål i berlinmuren med spårvagn

4 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close