4 plus med Sverige & bo utomlands-packning

Ok, nu drar vi till Tarifa! Ska bli grymt skönt att komma “hem” till Spanien igen – språket, kulturen, värmen, solen, havet, tapas…

Vi har tampats med packning i ett par dagar och det är alltid kaos att komma hem från en period för att packa om och åka ut på nästa… Var är vaccinationskorten? Räcker kattmaten? Ska vi ha med underställ – inte nu kanske, men i höst? Bäst vi inte lägger dem i väskan med saker vi inte ska ha mer… Jag har lagt mina vinterkläder i den här högen, gör du det med? Det här ska med till Tarifa. Det är ju typ 15 grader nu, hur många långbyxor behövs? Glöm inte att ta ut yogamattan, den ligger i skidfodralet! Var är bagagevågen? Får all kitesurfutrustning plats i väskan eller ska vi ta våtdräkterna i en annan väska? Ska du ha med dina klätterskor och sele? Behöver vi knäskydden för mountainbike?

Ja, ni ser ju…!

packning bo utomlands kitesurf packa resa

Men innan vi drar så avslutar vi vistelsen här med fyra stora plus för Sverige:

Våren – våren är verkligen speciell här. Alla väntar, alla blir glada när den kommer. Det är fortfarande för kallt för att sitta ute, ända tills du hittar en skön vägg i lä med sol – här kan du sitta hur länge som helst! Torr asfalt, gruset som sopas upp och tussilago som tittar fram på södersidor. Love it!

Uteserveringar – alltid fullsmockade, alltid lika trevliga! Det är något med stämningen här, alla är glada för det går att sitta ute och njuter av vädret, fikan, ölen och människorna.

Det är rent! – Tråkigt men sant, ett stort plus. Rent, fint och fräscht överallt – något man uppskattar när man ser att det inte är så överallt.

Träningskulturen – Alla tränar, överallt, och alla får vara med. Utegym efter utegym byggs, gymmen renoveras, vi satsar på friskvård och väldigt många rör på sig i någon form. Hejja Sverige!

 

5 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close