Grönland – bilder från ett sagolikt vackert land!

Vackra, vilka Grönland eller Kalaallit Nunaat som landet heter på grönländska!

Jag har varit på Grönland en gång, vi flög från Köpenhamn till huvudstaden Nuuk via Kangerlussuaq med Air Greenland. Fantastiskt vackert när man flyger in över östkusten med alla isberg! Grönland har ca 60 000 invånare, varav 16 000 i Nuuk och här talas både grönländska och danska. Grönland är ju världens största ö, större delen täcks av inlandsis och isen är som mest 3 km tjock, galet häftigt!

Grönland – ett outdoorparadis?

Grönland är ett drömresmål för många äventyrare och utelivsälskare. Det finns många olika saker att se på olika delar av landet, som t.ex. att paddla kajak, åka på valsafari, klättra, vandra och se det häftiga djurlivet eller spana in glaciärer och isberg.

Vi valde att stanna i huvudstaden och sedan ge oss ut på en 2-nätters-vandring i omnejden – vilt, vackert och levande! Naturligtvis finns en del faror med att ge sig ut i vildmarken här, isbjörn är en av dem. Säkrast är nog att göra detta på ett mer kontrollerat sätt än vad vi gjorde, i grupp och ihop med en guide. Vandringen var mycket tuffare än vad vi hade väntat oss, och detta ska man nog också ta med i planerna då det är obanad, tuff terräng som gäller.

Var hittar jag mer information?

Mer tänker jag inte skriva, det finns betydligt bättre sidor för information om du vill resa till Grönland, kolla in fina greenland.com med massa vackra bidler! Nedan ser du iaf ett urval av mina bilder, hoppas du också blir sugen på att åka dit!

nuuk, greenlandUtsikt över Nuuk, huvudstaden.

nuuk, greenlandNuuk från hamnen

kangerlussuaq flygplats, skyltKortast är det till Nordpolen! Härlig skylt på Kangerlussuaqs flygplats med flygtider runt om i världen.

vandring, grönlandFjord utanför Nuuk, galet vackert med berg och glaciärer!

nuuk, greenland nuuk, grönland vandring, grönland Fin vandring utanför Nuuk.

nuuk, grönlandNuuk

nuuk, grönlandUtsikt över berget och ön Sermitsiaq

4 comments

  1. Emmi! Vilka vackra bilder av mitt hemland och by. Du är väldigt bra på att fotografera. Bland allt annat du är bra på :) Kram

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close