Drömmar & resplaner – 3 days to Costa Rica

Vi drar ju snart – på fredag är vi på väg till Costa Rica för två veckors drömresa!

Som vanligt innan jag reser så tänker jag inte så mycket på det. Och det kanske är just mängdresandet som gör att man blir lite avtrubbad – att ha varit i 45 länder, rest med buss, tåg, taxi, flyg, fötter & you name it, gjort weekends & månadslånga resor, åkt på allt ifrån gruppresor till egna äventyr i avlägsna vildmarken. Det löser sig ju alltid!

strand ilha grande, brasilien

Bilder från en oförglömligt vackar strand på Ilha Grande, Brasilien 2014. 

Vissa gånger kan det blir krångligare än andra – som när Indien drog in alla sina sedlar över en natt och det inte fanns några pengar att få tag på. Eller när man segväntar på sista flyget i fyra-fem timmar på en transfer i London efter en långresa, för att sen inse att man helt enkelt har missat sitt flyg som gick en timme tidigare för att man var loj nog att inte titta på flightnumret. Men det löste ju sig de gångerna med.

hav ilha grande, brasilien

I helgen tog vi oss i kragen och gjorde lite planer, vi åker ju ändå inom en vecka Bokade hyrbil, fixade boende första två nätterna i San José och bokade en 2-dagars utflykt till Tortuguero. Och även om jag alltid budgetreser så är det skönt att känna att dagsbudgetar & aktiviteter hänger på hundralappar, som det gjorde när vi var iväg i 4,5 månader.

Vi kommer fokusera våra två veckor i västra delarna av landet, Stilla havs-kusten & nationalparkerna där. Med hyrbil har vi lyxen att vara flexibla så exakt var vi hamnar, det återstår att se!

Har du Costa Rica-tips så kommentera gärna nedan – länka gärna dina favoriter i allt ifrån stränder, nationalparker till aktiviteter, restauranger & sköna hak!

Vill du läsa mer om Costa Rica?

Maria på Fantasydining har massor av härliga tips, liksom Christine på 29grader.se.

4 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close