En härlig första adventhelg

Första advent i helgen och sista november idag – imorgon börjar vintern! Inte för att det kanske blir någon större skillnad rent vädermässigt direkt imorgon, men december är ändå första vintermånaden och det känns härligt!

I fredags vaknade vi till ett magiskt vinterväder – frostigt och kallt, men strålande sol och hög luft. På eftermiddagen hämtade vi hem lilla bengalkattungen Pow och hade därav planerat en mysig första adventshelg hemma utan några större planer. Ville ju kunna spendera tid med honom och inte lämna honom själv, men allt funkade superbra och han verkar trivas bra efter bara ett par dagar i huset. Nu får han göra sig hemmastadd, och sen får vi börja ta med honom ut på äventyr!

I lördags morse vaknade vi upp med en kattunge mellan oss till en mulen morgon – men fortfarande kallt och frosigt, så mysigt! Vi hade bestämt att träffa några kompisar ute för en lunch, och körde upp till en av sjöarna i närheten. Tror hela Göteborg hade samma tanke, för det fanns inte en parkeringsplats, grillplats eller plats överhuvudtaget – härligt att se så många ute som njuter av naturen och träffar vänner och familj kring en eld och lite fika!

Till sist skapade vi oss en eld på en liten kulle ovanför sjön, och grillade korv och varma mackor, åt pepparkakor och lussekatter och drack varm choklad. När vi kom hem satte vi upp ljusslingor och julstjärnor i fönstren, och söndagen tillägnades åt lussekattsbak och årets första glögg.

Årets julklapp förresten – stormköket! Åhh vad jag gillar’t! Vi använder ett klassiskt Trangiakök med gasbrännare och jag är så nöjd med det. Tittade på massor av olika varianter när vi skulle köpa vårat – det finns massor av bra kök i olika storlekar – men för två personer så fastnade vi ändå för Trangia.

Stora kastruller, smidigt eftersom man inte behöver något extra vindskydd till brännaren och en bra stekpanna. Det hänger med oss på alla tältnätter såväl i fjällen som på näräventyr, väldigt nöjd med det!

Har du haft en bra första adventshelg?

 

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close