Visste du att solcreme är dåligt för havet?

Reklaminlägg i samarbete med Suntribe

Visste du att 63% av ingredienserna i vanlig solcreme innehåller ämnen som är skadliga för människor eller natur? För ett par år sen hade jag aldrig reflekterat över att solcreme kunde vara dåligt – men ju mer jag kitesurfar och spenderar tid i havet, desto mer vill man ta hand om det – it’s our playground and we want it clean!

Suntribe All Natural Mineral Day Cream SPF 20

Jag började researcha solcreme och det finns ett gäng tillverkare som gör solcreme utan skadliga ingredienser – och ett som fastnade hos mig var Suntribe. Suntribe startades av tre vänner – Karl, Hampus och Julia – som utvecklar sina produkter vid Lunds Universitet. De är själva surfare och deras filosofi är att tillverkar worry-free sunscreen, med rena ingredienser, för att vi alla ska kunna njuta av naturen och havet utan att vara en bidragande del till havsföroreningar.

För varför använda mer ingredienser än nödvändigt? I deras solcreme med SPF 30 är det endast 7 ingredienser – Sunflower Seed Oil, Zinc Oxide, Cacao Seed Butter, Shea Butter, Coconut Oil, Beeswax och Vitamin E – och alla produkter är testade och certifierade.

SUNTRIBE ALL NATURAL MINERAL SUNSCREEN SPF 30

Suntribe worry-free sunscreen produkter

Något jag använder dagligen när jag kitesurfar är deras ansiktszink, eftersom den är ganska tjock så håller den bra och sitter kvar i ansiktet även när man konstant torkar sig i ögonen för att vattnet skvätter upp från brädan. Jag bränner mig lätt på näsan, kindbenen och pannan – så den är perfekt att använda där! Oftast kombinerar jag den med deras All natural mineral sunscreen på övriga delar av kroppen som är utsatta för sol – perfekt kombo.

Båda har samma SPF – men olika konsistens som passar för olika användande – super! Tänker att solcremen också kommer vara perfekt till soliga dagar med puderåkning i Alperna – men vinterns skidresor får vi prata mer om längre fram!

Suntribe worry-free sunscreen produkter - Zinc red

Ni som surfar vet ju hur man blir efter en dag i vind, saltvatten och sol – men för er andra kan jag tala om att det är slitigt för huden! Benen blir torra, ansiktet känns ett par år äldre och händerna är inte direkt up for modeling! Till benen & händerna brukar jag använda After sun body butter och till ansiktet Organic moisturizer.

Eftersom produkterna är helt naturliga och således baserade på olika oljor är också konsistensen något oljigare än vanlig hudcreme, men det känns också som den går bättre in i huden och är mer långtidsverkande.

Suntribe worry-free sunscreen produkter

Suntribe worry-free sunscreen produkter - Suntribe All Natural Mineral Day Cream SPF 20

Här i Brasilien är solen stark, vi är precis under ekvatorn och det är högt UV-index här vilket innebär att jag gärna vill ha solskydd även dagar när jag inte surfar. To be honest: jag är inget fan av att alltid behöva smörja in mig med hudcreme eller solcreme – men inser vikten av att skydda huden mot skadlig strålning. Suntribe All natural mineral day cream är perfekt för de här dagarna, det är en skön, vanlig hudcreme med UV-skydd som man inte behöver tvätta bort.

Som ni säkert märker är jag ett fan av Suntribe och därför känns det här samarbetet så himla kul! Här kan du hitta alla Suntribes produkter – och du måste in och läsa deras story och all fakta om hur solcreme påverkar vår planet. Let’s go – check it out!

SUNTRIBE ALL NATURAL MINERAL SUNSCREEN SPF 30

 

 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close