Fantastisk träning på utegym

Har ni tänkt på vad roligt det är att gå till utegym? 5 minuter från mig, på stranden här i Barcelona, ligger ett utegym som jämt är fullt av folk. Från tidigt på morgonen till 22 på kvällen, alltid massor av människor som tränar, så härligt!

utegym

Jag vet att många inte gillar utegym eller fria vikter-avdelningarna på gymmet – tycker att man måste vara supervältränad, grym och jättestark för att gå dit. Och jag kan till viss del förstå det, slänger man en snabb titt så ser man ju bara alla som gör akrobatiska konster och 100 chins på raken… 15 chins blev gårdagens julkalender förresten, 3*5 snällt assisterade av sambon.

Men alla får vara där och det är faktiskt ingen som tittar snett på någon – snarare kan man få massa hjälp, råd och tips på nya övningar. Alla tränar här – tjejer som killar, vältränade och kunniga ihop med de som precis har börjat träna. De som gillar att posa, de som mediterar och de som tränar i jeans, de hänger också här. Alla är välkomna!

Utegymmet ger mig nya idéer, nya övningar (den där som hon gör ser ju bra ut!) och ny inspiration (tänk att kunna stå på händer och göra sådär!). Framförallt är det roligt att bara vara där, titta på folk och träna. Köra ett gäng övningar i solen (strand & söderläge på det här gymmet, alltid sol!), bli svalkad av vinden och andas havsluft. Maxa endorfiner & livsglädje.

Gillar du utegym?

6 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close