Film- & serietips i januarimörkret

Januari, mörkt och mysigt. Perfekt för att vara ute och ta vara på de få timmarna med ljus som finns – och sen gå in när det mörknar, ta en kopp te och sätta på en film eller sträckkolla serier. Här är fyra nya favoriter som du borde kolla in om du har idétorka och soffmyslust!

 

14 toppar, film på Netflix

Nepalesiske Nimsdai Purja bestiger 14 stycken 8000-metersberg på 6 månader – något som någon annan aldrig ens har varit i närheten av att göra. En väldigt sevärd film, vare sig man gillar bergsbestigning eller inte.

Hanna, serie på Amazon Prime

Enkelt, men välgjort och riktigt bra actiondrama. Tänk CIA, fast med en ung tjej i huvudrollen som har vuxit upp i skogen med sin pappa (Joel Kinnaman).

Kastanjemannen – dansk serie på Netflix

Dansk kriminalserie. Mord, mysterier och danskt drama – danskarna är bra på att göra filmer och serier och de levererar här också!

Just do it, film på Netflix

Leo DiCaprios nya film, med mängder av kända ansikten. Om en komet som är på väg att träffa jorden, men ingen som lyssnar. Välgjord, humor och med viktiga paralleller till verklighetens miljöproblem.

Och, Cobra Kai (uppföljaren på Karate kid med samma skådisar sisådär en 40 år senare, humoristisk och välgjord) har en ny säsong, precis som Younger och Emily in Paris för de som vill ha lite chickflick att peppa januari med.

Vad är ditt bästa film- och serietips just nu?

 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close