Höstens träning

Reklamsamarbete med Medisera

Sitter i soffan, sjukt trött efter en hel dag på vattnet, kitesurf är jobbigt när man försöker lära sig nya hopp! Höstens träningsfokus är att få upp styrkan i benen – att bli stark nog för att ha ännu roligare i bergen vid årets skidsäsong. Kitesurfen ger grymt bra allsidig träning – core, axlar, armar och ben – och jag kompletterar med simning, styrketräning och yoga.

emmi kitesurf backroll

Även om jag känner att sommar & semester kanske inte har bidragit till så mycket strukturerad träning eller superbra mat så vet jag att jag alltid ligger på en bra balans. Även om jag inte tränar på gymmet så är jag alltid aktiv – går, kitesurfar, cyklar. Använder kroppen! Och även om jag sällan bloggar om mat eller lever på chia, acai, bowls osv. så äter jag bra och får i mig allt jag behöver.

Men när jag innan jag lämnade Sverige för Brasilien fick möjlighet att göra ett hälsotest via Medisera så tyckte jag det lät väldigt spännande. Inte för att jag trodde att något var fel – utan mer för att se hur alla värden låg. För om jag ska kunna träna bra behöver jag också ha tillräckligt av vitaminer, mineraler och se till att kroppen är på topp.

Medisera erbjuder olika hälsotester som man enkelt tar via ett drop-in-blodprov. Dessa skickas sedan in och analyseras, och en knapp vecka efter att jag lämnade provet fick jag ett sms om att mina provsvar fanns att hämta – spännande (och lite nervöst, man vet ju aldrig!). Jag loggade enkelt in på hemsidan med mitt mobila bankID och fick tydligt se hur jag låg till i förhållande till hur man bör ligga – rött eller grönt samt tydligt på en skala för varje prov. Det fanns också förklaringar om vad varje sak är, vad brister innebär och hur man ska tolka ett högt eller lågt värde – väldigt bra. Dessutom får man ett personligt läkarutlåtande i skrift, och vid väldigt avvikande provsvar så ringer läkaren upp dig.

medisera provsvar

Mina tester såg som tur var bra ut (jag gjorde Hälsokontroll stor), förutom ett prov som var rött, troligtvis p.g.a. hög stressnivå i början av sommaren. Måste ändå säga att jag var imponerad över hur smidigt allt gick – beställa testet på nätet, ta sig till en drop-in-klinik för att lämna blod och sen få svar fort och att et var enkelt att förstå svaret på hemsidan – helt klart en smidig tjänst om man vill kolla upp sina värden men inte vill belasta sjukvården. Om 6-9 månader ska jag ta ett uppföljningstest, blir spännande att se hur det kommer att se ut.

Jag ser fram emot att bygga styrka och smidighet igen. Äta bättre (finns massor av god frukt här!) och röra på mig dagligen – det är så himla enkelt här. Och när jag kommer hem i december blir det fokus på gym & kondition innan vinterns skidresor…och dem ska vi snacka vidare om snart!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close