Har du en uppblåst eller känslig mage?

För några år sen letade jag efter alla möjliga sätt att få bukt på en känslig mage. Jag, som många andra, får lätt väldigt ont i magen och magen svullnar upp, särskilt när jag äter för fet mat, för mycket mat eller för mycket sött. Jag har testat både receptbelagda och receptfria mediciner, men inget har fungerat.

Sen läste jag att en shot pressad citron skulle hjälpa mot magont, och allt är värt att testa. 15 minuter. Efter 15 minuter är den uppblåsta magen och magontet som bortblåst. I princip varje gång. Gissa om jag blev glad?! Så ni som har problem med magen, testa ni också. Jag har flera kompisar som har testat och de flesta har fått det att fungera.skivad citron

Naturligtvis är inte citron något mirakelmedel, men ofta är våra kroppar försurade, har ett för lågt PH. Och citron, som kan tänkas som sur, frigör basiska/alkaliska ämnen i kroppen. Så den alkaliska citronen motverkar det sura sockret och fettet som skapar magontet.

Citronvatten mot magont:

1 shotglas, hälften pressad ekologisk citron & hälften vatten. Om du tycker det är för surt kan du späda ut med mer vatten.

Citronvatten på morgonen:

Nu börjar jag morgonen med en kopp citronvatten varje dag, gärna varmt (istället för te). En C-vitaminkick, en vätskepåfyllning och en bra start på dagen att neutralisera kroppen. Glöm inte att använda ekologiska citroner, de är annars väldigt besprutade och gift är ju inte riktigt vad vi vill ha i oss. Och för tändernas skull, drick med sugrör och/eller drick mycket vanligt vatten efteråt, syran i citronen är inte bra för emajlen på tänderna.

Det finns massor av “sanningar” om varför citronvatten på morgonen är bra för hälsan, men jag är inte påläst nog för att stå för dem här. Googla vidare du som är nyfiken!

 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close