Explorista och kakaolyckan

valor kakao

När man ska baka bästa desserten till vännerna och det inte finns kakao någonstans – problem! All “kakao” här är som Oboy, sockrad och med massa tillsatser. Mitt letande i tre butiker resulterade till slut i två bra saker: Ren kakao från chokladtillverkaren Valor som dessutom var i en snygg plåtburk. Fick till världens godaste chokladfondanter till sist så det var väl värt letan. Kakaolycka! (Nej, inte kaka-olycka utan kakao-lycka!)

Har ni förresten tänkt på hur ofta man använder vissa livsmedel? När man inte längre kan använda dem blir man väldigt handikappad. Som med knäckebröd och creme fraiche, något som inte är så vanligt här men som jag använder hela tiden hemma. Har hittat både creme fraiche och knäckebröd här, så himla gott att äta det igen!

Har också alltid tyckt att köttfärsen smakar annorlunda här, och idag fick jag svaret på varför. Läste på innehållsförteckningen på all köttfärs jag kunde hitta i butiken. 70-80 % kött. Resten potatismjöl, grönsaksfibrer, vatten, färgämne, konserveringsmedel och fler E-saker. Jag som trodde köttfärs var köttfärs, inte konstigt att det inte smakar som hemma. Charken nästa!

Med tanke på kakaolyckan avslutade vi gårdagskvällen med hemgjord varm choklad framför Homeland på SVTPlay, kan det bli bättre? Det är skitkallt här nu, bokstavligt talat. Från att ha varit 22 grader för någon vecka sedan till att det är 4 grader ute och 17 grader inomhus. Innetofflor, mängder av varm dryck, raggsockar och värmeljus är bra grejer, även (eller speciellt!) i Spanien. I solen är det fortfarande riktigt skönt dock!

Hur har ni det hemma i Sverige?

rykande kopp choklad

 

2 comments

  1. Åh, jag förstår precis vad du menar med att man blir handikappad när man inte har tillgång det sånt man brukar använda i vanliga fall. Men det gör ju också att man får upptäcka nya saker :) Här hemma i Sverige var det SÅ FINT förra helgen då första snön kom och vintern faktiskt var på besök för en stund. Nu är det gått och trist igen, så vi får väl se om det blir någon mer vinter innan jul nu :) Ha en trevlig helg!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close