Inredningstips – inred med kontraster och färger

Kontraster

Ett enkelt tips för att få till ett snyggt stilleben, en fin dukning eller hemtrevlig inredning är att jobba med kontraster. Tänk ljust och mörkt, hårt och mjukt, blankt och matt. Två mjuka kuddar på en hård bänk. Vit text på svart papper.

Testa själv! Lägg fram några saker och flytta runt dem tills de passar ihop. Högt och lågt. Runt och fyrkantigt. En matt mot en blank tavla. Hög ljusstake mot låga krukor. Ställ en rund bricka framför det fyrkantiga kaklet i köket. You see? Det är ganska enkelt att få ihop något snyggt!

interior-7

stillenben grått

Färger

Färger kan man prata i all oändlighet om. Jag har under mina hem-ägar-år gått ifrån starka färger som indisk lila, rosa och limegrönt till att landa i dova färger som ger ett lugn. Hitta de färgerna du gillar, håll dig till dem och jobba med färgernas olika toner som passar ihop. När det gäller starka färger som t.ex. röd och orange räcker det ofta att använda dem på ett fåtal platser och mindre föremål i hemmet, de ger tillräcklig effekt ändå.

lila färgkarta altan

interior-5 lila ljuslyktor  interior-6

I mitt hem hittar man grått, svart, vitt, smutsrosa, ljunglila, mörkbrunt, gröna växter och trä. Återkommande färger ger harmoni och det är lätt att flytta runt inredningsdetaljer till olika rum och ändå få dem att passa ihop. Det enda som har en egen färg hos mig är källaren, där både badrum och TV-rum går i turkos (har alltid älskat turkos och har fortfarande lite svårt att släppa det i förmån för den liladova färgskalan!).

Jag gillar feng shui men är lång ifrån ett proffs och rekommenderar er att läsa om elementens och färgernas påverkan på inredningen hos Simplicity, riktigt bra inlägg!

Läs mer om hur du inreder med upprepningar, använder takhöjden och fixar det snyggt hemma med armeringsjärn.

 

 

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close