Vårfeeling, Vann & van

Sån vårkänsla i helgen – soligt, varmt, plantera växter och bygga campervan! De senaste veckorna har sprungit förbi med massor av jobb, och massor av hemmafix. Vi bygger campervan för fullt, samtidigt som det har varit dags att ta hand om trädgården och altanen.

Emmi

Älskar vårfixet. I alla fall under en kort period, att känna att säsongerna ändrar och våren är på gång. Att klippa rosbuskar, putsa till klematis och se hur allium växer upp med långa, gröna blad mellan de nerklippta gräsen.

Jag älskar äventyr och älskar att resa och vara iväg, men hemma är mitt basecamp där jag laddar energi och spenderar mesta delen av min tid så det är mysigt att fixa här med. Och när allt är fixat på vårkanten kan man under hela sommaren fokusera på kitesurf, mountainbike och allt det där som man egentligen vill syssla med!

Jag har planterat gurka, habanero, basilika och luktärtor. En tomatplanta har jag köpt färdig (får se om vi lycka hålla liv i den i år!) och dessutom ska jag sätta lite egen potatis, spenat och mache-sallat. Är något speciellt att äta det man själv odlar ändå!

Plantering på våren

Plantering

Den senaste tiden har bestått av vanbyggande. Det går bra, och framåt, och ibland går det inte alls bra och det känns som att man lägger massor av timmar på inget. Det är som alla andra processer, men det är kul och jag ser fram emot slutet av maj då vi har planerat första vanlifeäventyret för året.

Mountainbikes i campervan

Vanen förresten, den blir planerad för vinterbruk också. Vi har varit supernoga med isoleringen, och tänker till ordentligt på lösningar för att få med kitesurfutrustning, mountainbikes och skidor på bästa sätt. Planen är också blir badrum med varmvattendusch inomhus, dieselvärmare för kalla vinterdagar och torkmöjligheter för snöiga skidkläder, pjäxor och blöta våtdräkter.

Skidor i campervan

Förra helgen var vi iväg på spa, ett besök på Vann som ligger utanför Lysekil. Gillar lugnet, läget vid fjorden, deras spa och riktigt bra restaurang. Finns dessutom ett bra utegym och fina löparspår, perfekt för en skön helg! Vi har varit här innan ett par gånger och jag gillar det alltid lika mycket. Planen var ju att vi skulle ha gift oss förra helgen och sedan åkt på spa för att slappna av en dag efter allt firande, men nu blev bröllopet framskjutet pga. corona och vi bestämde oss för att ändå åka och få en härlig övernattning med skönt spa!

Vann

Vann restaurang

Vann

Har också hunnit med ett par glas bubbel under ett besök på La Lune, en mysig liten vinbar i centrala Göteborg som jag varmt kan rekommendera!

La Lune bar i Göteborg

La Lune bar i Göteborg

Hur har din helg varit? Är det vårkänsla hos dig, eller är det fortfarande vinter? Klicka gärna på hjärtat om du gillar den här typen av inlägg!

 

 

2 comments

  1. Hej!
    Jag läste att den Armaflex ni använt är ifrån Amazon och gick in på länken där för bygger själv en bil som jag tänkte ha samma material till, läste då massa kommentarer att doften är hemsk och att det stinker lösningsmedel och grejer ifrån armaflex-materialet. Är det något ni känt av?

    1. Armaflex är en produkt från varumärket Armacell, så alla Armaflex är likadan. Den luktade ganska starkt i början, men det försvann efter en dag eller två och nu luktar det inget! ?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close