Tre tips för snygg inredning – takhöjd, armeringsjärn, upprepning

Jag gillar verkligen inredning, men inte nödvändigtvis dyra prylar eller krångligt do it yourself-pyssel. Men jag gillar genomtänkta detaljer, feng shui och känsla. Att komma hem och känna lugnet, inspirationen och avslappnigen. Jag jobbar med kontraster, elementen, färger och material tills jag hittar en bra balans. Nedan har jag samlat några tips för att få till den sista touchen på din inredning – utan att du behöver shoppa dyra saker eller lägga ner timmar på att få till det.

Upprepning

Ett par av saker skapar och förstärker tvåsamheten, tre saker ger dynamik och håller ihop. En rad med likadana krukor och likadana växter ger ett lugn. Välj också att jobba med återkommande element – har du marmor i köket kan det vara snyggt med en marmordetalj på middagsbordet. Samma sak med material, färger och former.

inredningstips upprepning

 

Takhöjd

Jag har ett hörn i huset som aldrig har blivit riktigt bra och här bestämde mig för att jobba från golv till tak med inredningen för att skapa luft och känsla. Det är ett bra tips för alla rum, jobba med takhöjden!

Häng inte gardiner på en gardinstång ovanför fönstret – häng dem från taket! Samma sak med tavelväggar, den översta ramen behöver inte gå i höjd med överdelen på fönstret, då blir det väldigt inrutat. Jobba med olika höjder för att skapa dynamik, men försök få höjderna att återkomma så att du jobbar med upprepning och ändå får ett lugn i inredningen.

 

armeringsnät inredning inredning upprepning

 

Armeringsjärn

Jag har sagt det innan och jag säger det igen, jag älskar armeringsjärn! Ute i trädgården, inomhus – det funkar lika bra överallt. Billigt och praktiskt är det också, du behöver inte göra massor av hål i väggen för att hänga upp mycket saker och du köper dem i stora storlekar för någon hundralapp hos bygghandlaren.

Tänk på att hålla ihop den röda tråden. Lägg allt du vill hänga upp framför dig och titta på det. Vad passar ihop, vad sticker ut? Ta bort och lägg till tills du hittar en bra balans. Ett tips är att jobba med kontraster – något fyrkantigt med något runt, något blankt med något matt, något vitt med något svart, något tungt med något lätt.

armeringsnät inredning armeringsnät inredning plaza interiör i hög orkidee

 

3 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close