Löpning i vinterlandskap

Åhh vad jag har sprungit alldeles för lite på vintern! När snön ligger som en vit matta, när andetagen ryker och allt är lugnt och stilla.

utsikt över alpby

Vi hade ju lite tight med packningen när vi flyttade hit och tog endast med en yogamatta, så vi får helt enkelt turas om att yoga eftersom sambon yogar lika mycket som jag. Häromkvällen valde han mattan och för att slippa vänta svidade jag om till löparstass och tog mig ut på första löppasset här i Österrike.

5-6 minusgrader, gnistrande snö och upplyst, vitt spår lockade till härlig vinterlöpning. Och uppförsbacke, för allt är ju uppförsbacke när man bor i dalen till en skidort. En underbar vinterlöpning, skorna med dobbarna klickade mot asfalten när jag tog mig ut från huset på de asfalterade vägarna. Efter ett par hundra meter är jag ute från byn och asfalten över går till vitt löparspår.

Jobbigt, pulsen slår innanför lagren av kläder och tankarna är bara här och nu. Möter ett par hundägare, trippar på i den svaga uppförsbacken och väl uppe på toppen väntar en härlig nerförsbacke hela vägen hem. Vår lilla by ser ut som ett pärlband av små, små lampor och träden är klädda i vit vinterskrud. När jag kommer ner mot byn börjar små, små snöflingor sakta falla mot marken, så långsamt att de nästan står stilla. Tid och sträcka? Never mind, just happiness!

Några bilder från den mörka löpturen och några bilder från samma promenad dagen efter, visst är det vackert?

vinterväg mörker bro vinter serfaus vinterväg mörker vinterväg mörker vinterväg utsikt över serfaus

10 comments

  1. Det är lustigt det där – att när det är som kallast – då längtar jag efter ett löppass ute! Eller åtminstone känslan efteråt – den är värd att jagas. Läste också dina mindfulnesstips – jag satsar också på att få till den där medvetna närvaron. Men det som funkar bäst för mig är helt klart guidade meditationer. Funderar lite smått på mindfulnessappen, som ett komplement. Allt gott, Emilia

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close