Nu gör vi jul va?

Jag vill ha jul. Jag vill ha snö och glitter och ljusslingor. Glögg, hembakade lussekatter och julmusik!

Hej första december! Nu – sitter och tittar ut över ett grått Linköping. Grått och brunt, alla nyanser. Med någon liten snöhög kvar från de magiska dagarna med 25 cm fluffig snö som föll för ett par helger sen. Men det är fine, det är ju så december ofta är här i söder. Och även om jag älskar att drömma mig iväg till bergen där snön faller och utsikten från husen är vit, så tänker jag att den där decemberkänslan, den skapar man själv.

För hej – bor man i Sverige kan man inte förlita sig på vädret för att få den där härliga julkänslan! Hemma har jag satt in massor av hyacinter, de luktar magiskt och ger känslan av lugn när man kommer in. Mossa i ljusstakar, stilrent julpynt och naturliga färger. Brinnande ljus i massor, helt klart ett måste!

Vi har bakat lussekatter (finslipat recept sen många år – blir numera alltid sådär perfekt fluffiga och gula!), dricker glögg och lyssnar på julmusik. Julfilmer på Netflix, lussetåg på förskolan, julhäng med vänner. För då spelar det ingen roll om det är alla nyanser av gråbrunt ute. Julen är här ändå!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close